„Poveşti de groază”, cel mai nou serial difuzat de HBO

De: Nicoleta Nicolae / 22.10.2014, 19:00
„Poveşti de groază”, cel mai nou serial difuzat de HBO
Din 7 noiembrie, HBO are un nou serial, „Poveşti de groază” / ”Penny Dreadful”, cu Josh Hartnett, Timothy Dalton şi Eva Green în rolurile principale.

Povestea sună cam aşa: în Londra victoriană, actriţa Eva Green joacă rolul Vanessei Ives, o femeie puternică dotată cu abilităţi hipnotice, care se aliază cu Ethan, un puşti rebel şi violent, şi cu Sir Malcolm, un bătrân bogat, cu resurse inepuizabile. Împreună, ei luptă cu un inamic necunoscut, aproape invizibil, care nu pare uman şi care masacrează populaţia…

Josh Hartnett, în vârstă de 35 de ani, s-a remarcat în ultimii ani în filmul „Sin City”, de Robert Rodriguez, Frank Miller şi Quentin Tarantino, în „Dulcele sărut al Daliei”, de Brian de Palma, în „Slevin: Nevinovat cu ghinion” şi în „30 Days of Night”, de David Slade.

De asemenea, Josh Hartnett a jucat rolul unui ţigan nomad în lungmetrajul „Bunraku”, în regia şi după scenariul lui Guy Moshe, care s-a filmat în România, la Studiourile MediaPro.

Fosta Bond Girl, Eva Green, născută la Paris, este adeseori distribuită în roluri „dark”, de femeie seducătoare, datorită originii ei şi a aspectului ei fizic. Actriţa franceză este protagonista filmelor „The Dreamers”, „Regatul Cerului”, „Casino Royale”, „Perfect Sense” şi „Dark Shadows”. Actriţa franceză va interpreta rolul principal feminin în continuarea filmului „Sin City”, regizat de Robert Rodriguez, care se va numi „A Dame To Kill For”, şi în pelicula „300: Ascensiunea unui imperiu”.