Premierele săptămânii: Roboţi, dansuri şi o crimă!

De: Nicoleta Nicolae / 06.03.2015, 12:20

Premierele săptămânii: Roboţi, dansuri şi o crimă!
Weekend-ul acesta, pe marile ecrane de la noi sosesc o dramă inspirat de o poveste adevărată, un SF antrenant, dar şi un thriller plin de scene pasionale.


Salonul lui Jimmy
După sfârşitul Războiului Civil, un nou guvern este la putere în Irlanda. În 1932, după zece ani de exil forţat în Statele Unite, Jimmy Gralton (Barry Ward) se întoarce acasă în Irlanda pentru a-şi ajuta mama la fermă.
Pentru a satisface nevoile tinerilor din Leitrim, judeţul său natal, Jimmy, în ciuda reticenţei sale de a-şi supăra vechii duşmani (biserica şi proprietarii de terenuri locale), decide să deschidă gratuit „Hall”-ul, o sală de recreere a tinerilor unde aceştia se întâlnesc pentru a dansa, a cânta, a studia şi a socializa.

Chappie
Acţiunea din “Chappie” se petrece în viitorul apropiat, când lumea se află sub controlul unor poliţişti robotizaţi, denumiţi Străjeri (Scouts), iar oamenii se opun acestui lucru. Androidul Chappie este furat de la Poliţie şi primeşte o nouă configuraţie şi noi programe, care îl transformă în primul robot cu abilitatea de a gândi, dar mai ales de a avea sentimente proprii.

Ispita
Cinci amici căsătoriţi nu îşi împart doar serile prin barurile oraşului, ci şi un apartament unde-şi consumă toate relaţiile extramaritale. Dar fanteziile sexuale se transformă într-un coşmar când în apartament descoperă cadavrul unei tinere necunoscute.