Produsele de televiziune create de Ruxandra Ion se văd pe cinci continente

Apropo.ro / 23.10.2014, 10:37
Produsele de televiziune create de Ruxandra Ion se văd pe cinci continente
Produsele de televiziune create de Ruxandra Ion, fondatoarea TV & Film Academy by Ruxandra Ion şi a viitoarei televiziuni Happy Channel, se văd pe cinci continente, unul dintre serialele realizate de aceasta, "Pariu cu viaţa", fiind vândut în Vietnam.
Astfel, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, prezentă recent la târgul de televiziune de la Cannes, Mipcom, pentru a încheia negocieri de contracte pentru viitorul post de televiziune Happy Channel, Ruxandra Ion a primit propuneri de la mai mulţi distribuitori străini care vor să achiziţioneze, încă din faza de preproducţie, viitorul serial pe care îl va produce pentru Happy Channel, „Măşti de catifea”.
 
Aceştia vor să distribuie, la nivel internaţional, noul serial produs de Ruxandra Ion. Act Smart Film Production, casa de producţie a Ruxandrei Ion are mai multe formate de ficţiune în dezvoltare, nu numai pentru Happy Channel, ci pentru întreaga piaţă locală şi internaţională.
 
În ceea ce priveşte serialele deja produse de ea, în urmă cu puţin timp, cel mai recent, „Pariu cu viaţa”, a fost achiziţionat de o televiziune din Vietnam. Aşadar, locuitorii acelei ţări vor avea în curând ocazia să-i vadă pe românii din serial vorbind vietnameză.
 
 
Foto: Mediafax Foto – Victor Ciupuliga
 
 
„Pariu cu viaţa” a fost vândut şi vizionat în ţări precum Italia, Mexic (pe canalul Televisa Tiin), Puerto Rico (Telemundo), Venezuela, Ecuador şi toate ţările din America Latină. Mai mult decât atât, este un produs care poate fi vizionat şi pe site-uri pirat, subtitrat în cinci limbi: engleză, franceză, spaniolă, italiană şi indoneziană. În plus, fanii din America Latină au creat pagini de Facebook cu „Apuestale a la vida”, scriindu-le constant actorilor şi arătându-şi imensa admiraţie pe care le-o poartă actorilor din România.
 
Ruxandra Ion a reuşit aproape imposibilul. Cine ar fi crezut că serialele româneşti vor ajunge să fie vândute şi vizionate în ţările latino-americane, ţări cu peste 50 de ani de experienţă în domeniu, lideri mondiali în exportul de gen? Şi nu numai atât. Că un format de telenovelă românească, precum este cazul „Numai iubirea”, va fi achiziţionat de liderul mondial în domeniu – Televisa – pentru a fi produs?
 
Încă din 2004, de când a început să producă primele produse de ficţiune, Ruxandra Ion a reuşit să pună pe harta televiziunii mondiale serialele româneşti. Absolut toate serialele produse şi create de ea (şapte seriale de televiziune şi 13 telenovele) au fost vândute în afara României, pe cinci continente: Italia, Statele Unite ale Americii, Canada, Rusia, Polonia, Slovacia, Cehia, Slovenia, Croaţia, Bulgaria, Turcia, Ucraina, Moldova, Georgia, Afganistan, Kazahstan, Azerbaidjan, Iran, toata Africa franceză, Vietnam şi toată America Latină.