Program special de Revelion la TVR 1

Apropo.ro / 28.12.2013, 07:00
Program special de Revelion la TVR 1
Programul special de Revelion la TVR 1 începe încă de pe 28 decembrie cu ediţii speciale ale celor mai vizionate emisiuni.

Sâmbătă, 28 decembrie, ora 14.35

Marii medici români şi pasiunile lor, la 37° C 

O ediţie specială a emisiunii 37° C, cu Marina Almăşan, la TVR 1 şi TVRplus

Ultima ediţie din an a emisiunii realizate şi prezentate de Marina Almăşan la TVR 1 şi online, pe TVRplus, este dedicată marilor medici ai României şi pasiunilor lor. Sâmbătă, pe 28 decembrie, de la ora 14.35, la 37°C, vom vedea o altă latură a câtorva dintre renumiţii medici români ale căror merite au depăşit graniţele ţării şi îi vom cunoaşte aşa cum sunt ei. Oameni.

Mircea Cinteză, Alexandru Ciocâlteu, Irinel Popescu, Bogdan Marinescu sau Monica Pop sunt nume pe care le asociem, de obicei, cu situaţii dramatice, cu unele dintre cele mai grave cazuri medicale. La ediţia specială, atipică, a emisiunii 37°C, fiecare dintre aceşti medici valoroşi ai României vorbeşte despre hobby-ul său şi primeşte cadouri surpriză de la realizatori. Cardiologul Mircea Cinteză îşi prezintă propria expoziţie de fotografii, chirurgul Irinel Popescu vorbeşte despre pasiunea sa pentru tenis, medicul nefrolog Alexandru Ciocâlteu recită o poezie proprie, ginecologul Bogdan Marinescu povesteşte întâmplări de la vânătoare, fiind un vânător pasionat, iar Monica Pop, unul dintre cei mai cunoscuţi oftalmologi din ţară, cântă la pian. Realizatorii au inclus in programul special si o melodie interpretata de… un medic de familie – Lucia Bubulac, fosta soţie a solistului Cătălin Crişan.

În cadrul ediţiei speciale 37°C, Marina Almăşan dialoghează şi cu câţiva spectatori, care, pe parcursul acestui sezon, s-au oferit ca voluntari în diferite demonstraţii practice medicale. Aflăm de la ei ecourile momentelor inedite la care au participat, de la tratamentul cu acupunctură la cel pe bază de lipitori sau la îndreptatul oaselor de către un vraci… Dacă aceste tratamente non-conformiste şi-au făcut efectul sau nu, aflăm în ediţia din 28 decembrie a emisiunii 37°C, de la ora 14.35, la TVR 1 şi online, pe TVRpluis.

37°C este un show interactiv, pe teme de sănătate, o emisiune medicală dinamică, interactivă. Medici de renume vorbesc despre bolile care ne ameninţă, despre cum le tratăm, dar mai ales cum le prevenim. Telespectatorii intră în dialog cu invitaţii emisiunii, pun întrebări, povestesc propriile experienţe, participă la concursuri şi la demonstraţii practice.

 

Sâmbătă, 28 decembrie, ora 18.00

Exclusiv în România – pe urmele saşilor

Cristian Tabără ajunge în satele Viscri şi Criţ din Braşov, sâmbătă, 28 decembrie, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVRplus

Biserici fortificate, borcane cu miere şi gem pentru Casa Regală a Marii Britanii, supă de fasole cu prune uscate şi tarhon – în această sâmbătă, Cristian Tabără şi echipa Exclusiv în România pornesc pe urmele saşilor, în satele Viscri şi Criţ din judeţul Braşov. Telespectatorii TVR 1, TVR HD şi cei care urmăresc emisiunea online, pe TVRplus, au şansa să cunoască pe 28 decembrie, de la ora 18.00, alte unicate mondiale şi obiective demne de văzut şi admirat.

În ultima ediţie Exclusiv în România din acest an, Cristian Tabără descoperă locurile şi oamenii dragi prinţului Charles află poveştile lor. De la Caroline Fernolend, care a reînviat civilizaţia unică a strămoşilor ei, până la cărămidarul Gheorghiţă, om de bază în restaurarea caselor săseşti. Fără a o uita pe Sara Dootz, vârstnica şi înţeleapta prietenă a lui Charles, căreia prinţul îi trimite epistole scrise de mână.

Sâmbătă după-amiază, de la ora 18.00, în emisiunea Exclusiv în România de la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, Cristian Tabără propune telespectatorilor săi o destinaţie turistică britanică şi o lecţie de viaţă germană, aflată în inima României.

 

Luni, 30 decembrie, ora 18.45

Gala Stele Româneşti – Concert aniversar Ovidiu Lipan Ţăndărică

Personalităţi marcante ale lumii artistice, culturale, politice şi din mediul de afaceri au sărbătorit alături de Ovidiu Lipan Ţăndărică împlinirea a 50 de ani de activitate artistică ai acestuia. Nancy Brandes, Mircea Baniciu, Ioan Cărmăzan, Marius Mihalache, Mani Neumann, Rona Harner, Stelu Enache, Ruxandra Săraru, Alexander Lipan, Grupul Balcano şi Fanfara 10 Prăjini au urcat pe scenă pentru a depăna amintiri sau ca să încânte publicul cu momente muzicale live. Evenimentul este transmis la TVR 1 şi online, pe www.tvrplus.ro.

Sărbătoritului serii, Ovidiu Lipan Ţăndărică, i s-a confirmat, dacă mai era nevoie, cât este de iubit: Mani Neumann a sosit la eveniment direct de la Dortmund, intrarea sa în sală, cu un solo de vioară, făcând deliciul audienţei. Nancy Brandes a venit special de la Tel Aviv, iar Rona Hartner, de la Paris. De asemenea, declaraţiile făcute pe scenă de către prietenii săi, au emoţionat: „Când am citit că Ovidiu Lipan Ţăndărică sărbătoreşte 50 de ani de activitate, m-am întrebat oare ce vârstă am eu. Pentru că eu am crescut cu Ovidiu Lipan Ţăndărică. Am trăit, am iubit cu muzica lui”, a spus Ruxandra Săraru, iar Ioan Cărmăzan a completat: ”Numai cine n-a vrut, n-a fost în seara aceasta alături de Ovidiu Lipan-Ţăndărică.”

Gala Stele Româneşti urmăreşte să readucă în atenţia publică pe acei români de excepţie care au reprezentat şi reprezintă România în lume şi care au adus o contribuţie importantă  în domeniul lor de activitate.

 

Luni, 30 decembrie, ora 21.00

Distractis – Distilat de comedie – ediţie specială de Anul Nou

Cei trei analişti, Haşulete, Haşeganu şi Haşmaţuchi încep în forţă ediţia din 30 decembrie a Distractis – Distilat de comedie cu un Pluguşor: ”Aho, aho, români crizaţi, / Staţi aici şi nu schimbaţi, / Lângă noi v-alăturaţi… / Iarna-i grea, omătu-i mare, / Dar pe noi în cot ne doare / Fiindc-avem televizoare! / Poa’ să ningă şi un an / Ne uităm la Suleyman!”

Nu lipsesc nici urările pentru vedete, nici cele pentru conducători, dar mai ales pentru telespectatori. Şi tot în ultima ediţie Distractis – Distilat de comedie a acestui an, echipa Distractis a pregătit o Gală Anului 2013 – „Politichia de Mărăgăritar. În ce constă această gală ne spune Silviu Petcu: ”Gala din acest an a Premiilor ”Politichia de Mărgăritar” va fi prezentată de amfitrionii Silviu şi Alma, aceşti Smiley şi Bartoş ai divertismentului de comedie. Categoriile premiate anul acesta sunt:

1. Moşierul Anului 2013. Va trebui să alegem între domnul Traian Băsescu, cumpărătorul unui teren de 280 de hectare în judeţul Călăraşi, cu bani împrumutaţi de la CEC; Dan Voiculescu, pentru cele 36 de hectare cumpărate de la ICA la un preţ de 75 de ori mai mic decât preţul pieţii – deci, fără bani împrumutaţi, că n-a fost nevoie; şi Elena Udrea, pentru cele 80 de hectare negociate în judeţele Giurgiu şi Călăraşi… pentru care nu ştim încă de unde va împrumuta banii.

2. Chixul anului. Nominalizări: Guvernul Ponta, pentru ratarea privatizării Oltchim; Victor Piţurcă şi echipa naţională, pentru ratarea calificării la Campionatul Mondial din Brazilia; Guvernul Ponta, pentru ratarea privatizarii CFR MARFĂ.

3. Evenimentul anului. Nominalizări: Vizita premierului chinez în România – pentru că a adus în viitorul României o parte din măreţul viitor comunist al Chinei; Neînceperea exploatării de la Roşia Montană; Începerea lucrărilor la Scutul Antirachetă de la Deveselu – pentru că, „Mai bine în NATO, sub scut, decât la Moscova pe scut.”

4. Premiul Murphy pentru cea mai grozavă aplicare a legilor lui Murphy

Avem un singur nominalizat, dar şi un singur câştigător: Valeriu Zgonea. Motivaţie: pentru că, deşi şi-a atins de mult timp nivelul de incompetenţă, el este ales în continuare.

5. Premiul de coabitare. Acest premiu va fi acordat de însăşi Angela Merkel şi va fi acordat ex-aequo…  La Anul şi La Mulţi ani!”

 

Marţi, 31 decembrie, ora ora 15.30

Analia Selis şi Big Bandul Radio – concert la TVR 1

La 85 de ani ai Radio România, Analia cântă alături de chitaristul Julio Santillan şi violoncelistul Răzvan Suma, marţi, 31 decembrie, de la ora ora 15.30, la TVR 1 şi TVRplus.

În ultima zi a anului, de la ora 15.30, telespectatorii TVR 1 se vor bucura de reîntâlnirea cu Analia Selis, solista de origine argentiniană care şi-a făcut debutul în România în 2004, la Festivalul Internaţional Cerbul de Aur. După o scurtă pauză în activitatea sa artistică, datorată noii sale ipostaze de mămică, Analia a revenit pe scenă, oferind publicului un concert alături de Big Band-ul Radio, sub bagheta dirijorului Ionel Tudor, la ceas aniversar: 85 de ani de Radio România.

În prima parte a evenimentului, solista cântă alături de doi invitaţi speciali: chitaristul argentinian Julio Santillan, special sosit la Bucureşti pentru acest concert, respectiv violoncelistul Răzvan Suma, chiar soţul artistei. Concertul aduce telespectatorilor TVR 1 cele mai frumoase melodii argentiniene, într-o interpretare de excepţie: folclor latino-american, muzică din Brazilia, cântece în spaniolă şi portugheză, precum şi nelipsitul tango argentinian.

Concertul Analiei Selis este cel de-al doilea eveniment prilejuit de aniversarea celor 85 de ani ai Radio România, după spectacolul de folclor difuzat la TVR 1 vineri, 27 decembrie, de la ora 15.30. Ambele pot fi urmărite şi online, pe TVRplus.

 

Miercuri, 1 ianuarie 2013, ora 12.15 şi 13.15

Concertul de Anul Nou de la Viena

Este deja o îndelungată tradiţie a Filarmonicii din Viena să prezinte un program cuprinzând muzică plină de viaţă şi în acelaşi timp nostalgică din repertoriul familiei lui Johann Strauss şi a contemporanilor săi. Aceste concerte nu numai ca delectează audienţa în sala de concerte din Viena, dar bucură de asemenea publicul din întreaga lume prin intermediul transmisiei televizate în peste 80 de ţări. Concertul este difuzat în direct la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVRplus.

Avându-şi originea în perioada neagră a istoriei Austriei, aceste concerte au fost iniţial destinate localnicilor, ca un fel de remember pentru vremuri mai bune, dar şi ca izvor de speranţă pentru viitor. Azi, milioane de oameni din întreaga lume simt cu inima şi cu sufletul această muzică vie, profundă care insuflă tuturor optimism şi bucurie pentru Noul An.

Concertul de Anul Nou de la Viena cu Daniel Barenboim

Filarmonica din Viena l-a invitat pe Daniel Barenboim să dirijeze Concertul de Anul Nou 2013-2014. Este o recunoaştere a celor 25 de ani de colaborare muzicală cu Dirijorul principal al Operei de Stat din Berlin. Daniel Barenboim a condus Filarmonica din Viena pentru prima dată cu ocazia concertului de Anul Nou în anul 2009. Cu ocazia concertului din acest an, Filarmonica Vieneză subliniază eforturile lui Barenboim, caracterizate de curaj personal, acela de a construi punţi şi de a reconcilia acolo unde par a fi doar porţi închise.

A 56-a ediţie a Concertului vienez de Anul Nou va marca 150 de ani de la naşterea lui Richard Strauss, cu interpretarea unui fragment din opera Capriccio, Muzică sub clar de lună, dar şi cei 100 de ani de la declanşarea Primului Război Mondial. Centrat pe muzica dinastiei Strauss, în special celebrele valsuri ale lui Johann fiul, spectacolul va cuprinde şi lucrări de Joseph Hellmesberger, Joseph Lanner, Leos Delibes şi P.I.Ceaikovski. Nu vor lipsi feericele momente de balet, atât cele montate în palatul Lichtenstein, cât şi interludiile coregrafice live din celebra sală Musikverein.

Ca în fiecare an, cel mai mediatizat eveniment muzical clasic din lume este în direct doar la  TVR 1, TVR HD şi pe tvrplus.ro miercuri, 1 ianuarie 2014, de la 12.15, apoi după Telejurnal, partea a doua, de la 13.15. Comentariul în direct, Cătălin Sava.