Pulbere de stele

De: Mioara Tronaru / 15.10.2007, 11:44
Pulbere de stele
A fost odată un sătuc englez atît de liniştit că părea adormit. Cuibărit într-o mică vale, satul avea în margine un zid vechi de secole menit să apere oamenii de cei care locuiau în regatul vecin: spiriduşi, vrăjitoare, piraţi zburători şi alte fiinţe îngrozitoare.

Într-o zi, un tînăr, Tristan, îndrăgostit de cea mai frumoasă fată din sat, îi promite acesteia că-i aduce o stea căzută din cer. Pentru a-şi ţine promisiunea, nu e decît o cale: să escaladeze vechiul zid şi să intre în regatul magic Stormhold. ”Stardust” este adaptarea unei benzi desenate din 1997, scrisă de Neil Gaiman şi ilustrată de Charles Vess. În 1998, a fost publicată sub formă de roman, a devenit bestseller şi a devenit cel mai bun roman al anului în Statele Unite. Din acel moment, toate studiourile au început ”curtarea” autorului pentru cedarea drepturilor de ecranizare. La început reticent, Neil Gaiman a acceptat pînă la urmă oferta regizorului independent Matthew Vaughn.

Premiera 19 octombrie
TO: Stardust. Producţie Marea Britanie-SUA, 2007. R: Matthew Vaughn. Cu: Charlie Cox, Claire Danes, Robert De Niro, Sienna Miller, Michelle Pfeiffer, Jason Flemyng, Ian McKellen, Peter O’Toole, Ricky Gervais. Distribuit de Ro Image 2000