Quinzaine des Réalisateurs revine la BIEFF

De: Mioara Tronaru / 24.11.2013, 08:00
Quinzaine des Réalisateurs revine la BIEFF
Festivalul Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF continuă în 2013 colaborarea cu Quinzaine des Réalisateurs.

Secţiune paralelă a Festivalului de la Cannes creată de Sindicatul Regizorilor Francezi, Quinzaine des Réalisateurs şi-a asumat misiunea de a cultiva un teren fertil unde Festivalul de la Cannes să descopere în mod constant filme de autor. Înca de la începuturile sale, Quinzaine des Réalisateurs a prezentat primele creaţii ale unor regizori ca Jim Jarmusch, Michael Haneke, Ken Loach, Robert Bresson, Manoel de Oliveira etc. BIEFF propune publicului bucureştean, în cadrul Programului Special Quinzaine des Réalisateurs, 90 de minute de experimente cinematografice captivante, majoritatea prezentate în premieră în România, care, după premiera mondială de la Cannes, au sedus audienţele şi juriile a numeroase festivaluri de film din întreaga lume.

Câştigător al premiului pentru cel mai bun scurtmetraj în cadrul Quinzaine des Réalisateurs Cannes 2013, ”Wild Haggins” de Joao Nicolau este un basm modern ce redă o viziune inedită şi plină de umor asupra imaginarului copiilor. Un băiat de 10 ani înfruntă, cu ajutorul unei creaturi magice a pădurii, toate provocările obişnuite ale unei tabere de vară: jocuri, farse, câştigarea inimii fetei iubite sau confruntarea cu gaşca de băieţi mai mari şi bătăuşi.

Cea de-a 4-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF va avea loc în perioada 11-15 decembrie 2013, la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu.