Raluca Zenga, despre cadouri şi declaraţii de dragoste de Valentine’s Day!

Redacția / 14.02.2015, 07:00
Raluca Zenga, despre cadouri şi declaraţii de dragoste de Valentine’s Day!
E o persoană pasională care face mereu cadouri şi declaraţii de dragoste cu o destinaţie precisă: soţul ei! Raluca Zenga iubeşte intens, iar de cinci ani de zile încoace Valentine’s Day are o dublă semnificaţie pentru ea! Iată motivul!
 – Raluca, ce semnificaţie are pentru tine Valentine’s Day şi de cât timp încoace  o sărbătoreşti?
 
Recunosc, alături de Halloween în luna octombrie Valentine’s Day este sărbătoarea mea „păgână” preferată – indiferent cât de mulţi o contestă pentru că nu este „autentic românească”! Şi ce dacă este o sărbătoare de import, atâta vreme cât se celebrează dragostea şi fantezia, şi copiii mei se bucură de multitudinea de inimioare roşii, ursuleţi şi bezele în formă de inimă…o vom urma an de an! Având în vedere că după estimările medicale fetiţa noastră Samira a fost concepută de Sf.Valentin, i-am pus omagiu „Valentina” drept al doilea nume!
 
  
 – Cum te pregăteşti de obicei  de Valentine’s Day ?
 
Împreună cu Samira Valentina şi Walter Junior umplem casa de inimioare pe care ei le pictează şi le colorează minuţios, facem prăjiturele, turtă dulce şi cupcakes cu glazură roz, ornate de micii mei maeştri cofetari, decorăm grădina cu baloane cu mesaje de dragoste („O iubesc pe Mami!”) şi Cupidoni cu arcul şi săgeata iubirii fulgerătoare…şi spunem o mulţime de povestioare amuzante, despre mami când l-a cunoscut pe tati şi cum s-au îndrăgostit!
 
 
–  Ce cadouri îţi place să primeşti? De fapt, care e cel mai tare cadou pe care l-ai primit vreodată  cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor?
 
Indiferent cât de rebeli şi originali ne dorim să fim în generatia-contra…eu fac parte din categoria care iubeşte să ofere cadouri partenerului de Sf.Valentin, şi bineînţeles la rândul meu să primesc o mică atenţie, un gest plin de romantism – un buchet de trandafiri cu o scrisorică, o bijuterie simplă dar aleasă cu suflet şi semnificaţie, o invitaţie la cină într-un loc special. Au fost multe cadouri minunate de-a lungul anilor…dar cel mai frumos a fost inelul de logodnă cu un rubin în formă de inimă, împresurat de mici diamante, pe care l-am primit în 2004, cu un an înainte de a ne căsători.
 
  
 – Ce cadouri i-ai făcut soţului tău de Valentine’s Day?
 
Îmi place în continuare să îi ofer soţului meu ciocolatele şi praline, ca şi cum am fi încă doi adolescenţi iubitori de dulciuri, când el vine cu un trandafir roşu şi ea îi aduce o inimă de ciocolată! Totodată Walter iubeşte şi poartă multe bijuterii, lănţişoare, inele sau brăţări, aşa că anul acesta i-am pregătit o brăţară personalizată cu numele noastre, ale întregii familii, cu „lucky charms”, simboluri care să aducă noroc.
 
 
– Ştiu că Valentine’s Day are o semnificaţie specială pentru voi pentru că este totodată şi ziua Samirei, a fetiţei voastre,
 pe care o cheamă şi Valentina. Deci veţi sărbători de două ori? O dată pentru ea şi o dată în cuplu?
 
Da, de cinci ani încoace sărbătorim practic şi onomastica fetiţei noastre Samira Valentina, îi pregătim un tort – anul acesta cu ciocolată şi bezea – şi facem o mică petrecere acasă la noi, pe plajă, unde invităm toţi micuţii săi prieteni la distractie- aducem un căluţ pentru plimbări pe malul mării, un castel săltăreţ gonflabil şi chiar un magician!
  
 
– Ce deserturi pregăteşte Raluca Zenga de Valentine’s Day? 
 
Desertul meu tradiţional de Sf.Valentin este sufleul cald de ciocolată, sărutat de un sos din fragi proaspeţi. Este un desert hrănitor şi sănătos, pentru că nu conţine faină şi nici zahăr tos.
 
Pentru două persoane aveţi nevoie de:
 
Reţetă:
 
Sufleu de ciocolată
 
Foto: www.culinar.ro
 
 
Ingrediente:
 
– 120g de ciocolată neagră
– 2 albuşuri
– 1 gălbenuş
– 2 linguri de lapte de cocos (din cel la cutie)
– 2 linguri de miere
– 1 linguriţă de unt sau de ulei de cocos, plus încă una pentru a unge formele de cuptor
– un vârf de sare şi puţin praf de copt
– esenţă de vanilie  
 
Sosul de fragi
 
– o cănuţă de fragi proaspeţi
– o linguriţă de miere
– o linguriţă de suc de lămâie
 
 
Mod de preparare
 
Ungeţi formele pentru sufleu cu unt.
 
Pregătiţi pe aragaz o crăticioară dublă, cu bain-marie, în care să topiţi ciocolată neagră împreună cu laptele de cocos, untul şi mierea. Când amestecul este omogen, luaţi ciocolată de pe foc şi adăugaţi gălbenuşul.Bateţi albuşurile spumă într-un vas separat, adăugaţi un vârf de sare şi puţin praf de copt. Amestecaţi gradual albuşurile în ciocolată. Împărţiţi amestecul între cele două vase de ceramică şi ţineţi-le în cuptor preţ de 15-18 minute.
 
Pentru sosul de fragi:
 
Coaceţi la foc mic într-o crăticioară acoperită fragii cu mierea şi sucul de lămâie, până când obţineţi un sos cremos. Serviţi sufleul fierbinte cu sosul de fragi…şi dacă doriţi chiar şi cu un bulgăraş de îngheţată de vanilie! Deliciu romantic suprem, vă garantez…ideal cu un pahar de vin spumos!
 
 
 – Pe când o vacanţă romantică în doi?
 
Deocamdată nu mă atrage această idee, prefer ca în vacanţe să plecăm împreună cu copiii nostri- călătorim cu ajutorul nostru de încredere, bona micuţilor- iar seara, când Samira şi Walter Junior dorm, ne bucurăm de momente romantice în cuplu, avem timp doar pentru noi! Nu am plecat departe de copii nici măcar un weekend şi nu cred că aş suporta despărţirea, sunt dependentă de sărutările şi îmbrăţişările lor dimineaţa când îi iau din pătuţ!
 
  
 – Care e cea mai tare declaraţie de dragoste pe care ai făcut-o vreodată?
 
Sunt o persoană pasională, care nu face economie de mijloace pentru a-şi manifesta ardent sentimentele, nu neapărat prin declaraţii înflăcărate cât prin comportament, priviri şi gesturi…Cea mai tare declaraţie de amor doar urechile soţului meu au auzit-o!
 
  
 – Dar cea mai romantică declaraţie de dragoste pe care ai primit-o până acum de la soţul tău?
 
Cea mai frumoasă declaraţie de dragoste din partea soţului meu am primit-o la naşterea primului nostru copil, când am realizat amândoi că am devenit o familie în toată puterea cuvântului, cu un îngeraş doar al nostru de crescut, fructul iubirii şi uniunii noastre trainice. Vorbe mai dulci şi mai calde că atunci nu mi le pot imagina nicicând, a fost un moment unic şi special, de neuitat. A fost o declaraţie de dragoste spusă deasupra creştetului bebeluşului nostru nou-născut, în timp ce eu o ţineam în braţe, beată de iubire.
 
  
 – Walter Jr îţi face şi el declaraţii de “amore”?
 
Bineînţeles, ca orice băieţel „topit” după mămica sa, îmi cuprinde chipul cu mânuţele sale durdulii, îşi freacă năsucul de al meu şi îmi mângâie tandru obrajii, ca apoi privindu-mă drept în ochi, veritabil îndrăgostit, să exclame „Eu te iubesc, Mami!” Este cu siguranţă cea mai înduioşătoare şi emoţionantă declaraţie de dragoste pe care o poate auzi o mamă…momente care îmi vor rămâne mereu în suflet, atât de speciale prin intensitatea lor.
 
 
Dana Popa