România, pe primul loc în topul ţărilor de vizitat! „Dracula te va uimi, iar românii chiar ştiu să facă…”

De: Nicoleta Nicolae / 29.09.2015, 10:05

România, pe primul loc în topul ţărilor de vizitat!
Gunnars Garfors este un norvegian care a călătorit în 198 de ţări. Performanţa este una extraordinară, mai ales că nordicul are doar 37 de ani.


Întrebat de Business Insider care este ţara în care i-a plăcut cel mai mult, Garfors s-a eschivat şi a spus că preferă să aleagă câteva state din care s-a întors cu cele mai frumoase amintiri. Prima dintre destinaţiile recomandate este România.

„Transilvania – cunoscută mai ales pentru castelele sale, munţi şi, desigur, Dracula – te va uimi. Să nu uităm însă de petrecerile din capitala Bucureşti. Iar românii chiar ştiu să facă bere”, îşi aminteşte călătorul scandinav.

O altă recomandare a lui Gunnar Garfors este Madagascar, stat insular african. „Este clar că francezii au „vizitat” aceste locuri (referire la dominaţia franceză asupra Madagascarului, încheiată abia în 1960 – n.r.). Mâncarea din Antananarivo este una de clasă mondială, până la primirea notei. Vei avea impresia că au uitat să treacă mare parte din produsele pe care le-ai comandat”, spune el, uluit de preţurile mici din restaurante.

Islanda este şi ea prezentă pe lista albă a călătorului, fascinat de izvoarele fiebinţi din acest stat nordic. „Ştiţi acea insulă imensă din mijlocul Atlanticului? Ea rezistă de milioane de ani vânturilor şi valurilor. Ia-ţi costumul de baie cu tine, te vei bucura de o apă încălzită natural la 40 de grade Celsius, asta în timp ce părul tău va îngheţa, acoperit de zăpadă. Ireal”.

Lista aventurierului neobosit este completată de:

Vietnam – „Aici poţi descoperi definiţia prieteniei. Ai grijă însă ca toată această agitaţie să nu îţi răpească buna dispoziţie. Ia loc, comandă o băutură, relaxează-te şi priveşte. Şi nu uita să vizitezi Delta Mekong cu ale sale pieţe plutitoare”;

Kîrghistan – „Un mediu natural absolut uimitor, pieţe colorate şi oameni foarte prietenoşi, deşi toţi vor crede că eşti un soi de pilot american care le suceşte capul frumoaselor fete de aici. Nu rata o vodkă de primă mână”

Kiribati – „Paradisul, în adevăratul sens al cuvântului. Fără prea mult lux, însă mesele pescăreşti şi ospitalitatea oamenilor compensează din plin”.