Romfilatelia celebreaza Centenar Jules Verne în spirit francofon

Apropo.ro / 30.03.2005, 09:14
Romfilatelia celebreaza Centenar Jules Verne în spirit francofon
Romfilatelia, societate care are ca principal scop promovarea valorilor culturale naționale și internaționale, împreuna cu Institului Cultural Francez, au celebrat în cadrul unei expoziții speciale, împlinirea a 100 de ani de la trecerea în neființa a




Romfilatelia, societate care are ca principal scop promovarea valorilor culturale naționale și internaționale, împreuna cu Institului Cultural Francez, au celebrat în cadrul unei expoziții speciale, împlinirea a 100 de ani de la trecerea în neființa a celui ce a fost un mare vizionar – Jules Verne.

Evenimentul a avut loc marti, 29 martie, în Salonul de Onoare al Institutului Cultural Francez din București.

Cu aceasta ocazie, Romfilatelia a lansat emisiunea filatelica speciala „Centenar Jules Verne, 1905-2005”, emisiune inclusa de altfel, în cadrul multiplelor manifestari organizate cu ocazia „Zilelor Francofoniei”.

Emisiunea este formata din patru timbre înfațișând imagini reprezentative ale operei lui Jules Verne având fiecare o valoare nominala de 19.000 lei, 21.000 lei, 47.000 lei, respectiv 56.000 lei.

Romfilatelia continua astfel sa fie un ambasador fidel al culturii, activitate desfașurata în spiritul menținerii bunelor relații diplomatice, culturale și nu în ultimul rând de prietenie, existente între țarile din spațiul francofon.

Tags: