“Roxanne” în premieră mondială la Locarno

De: Mioara Tronaru / 05.08.2013, 09:00
“Roxanne” în premieră mondială la Locarno
Pelicula “Roxanne”, debutul în lungmetraj al regizorului Valentin Hotea, selectată în secţiunea competiţională “Cineasti del presente”, dedicată regizorilor aflaţi la primul sau al doilea film, din cadrul Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, va avea premiera pe 16 august.

Festivalul Internaţional de Film de la Locarno va debuta pe 7 august şi se va desfăşura până pe 17 August. Premiera mondială a celui mai recent lungmetraj produs de Hi Film va avea loc vineri 16 august, ora locală 11.00, în prezenţa regizorului Valentin Hotea, a producătorului Ada Solomon, a actorilor Diana Dumbravă, Şerban Pavlu, Anghel Damian.

“Roxanne” spune povestea lui Tavi Ionescu, 38 de ani, căruia încă îi place să copilărească. El îşi împarte viaţa între grafica pe calculator, o mamă bolnavă şi Oana, care încă speră ca el să se implice în relaţia lor. Pentru Tavi totul se va complica însă din ziua în care se hotărăşte să-şi ceară dosarul de la Securitate. Din distribuţia filmului fac parte actorii Şerban Pavlu, Diana Dumbravă, Mihai Călin, Valeria Seciu, Corina Moise. Scenariul filmului este scris de Ileana Muntean şi Valentin Hotea, iar imaginea poartă semnătura lui Alexandru Sterian. Valentin Hotea a absolvit regia de film la UNATC în 1995 şi a regizat mai multe scurtmetraje, printre care “Unde mergi tu, mielule?”, “Şi ce dacă?”, “Meditaţia”, şi două documentare – “D’ale Bucureştilor” şi “Lucy Castle-Hotea”.

După premiera mondială de la Locarno, a doua zi, pe 17 august, “Roxanne” va fi proiectat pentru prima dată în România. Evenimentul va avea loc în închiderea Festivalului Internaţional de Film Anonimul de la Sfântu Gheorghe. Lungmetrajul lui Vali Hotea va ajunge în cinematografele din România în această toamnă, pe 11 Octombrie. “Roxanne” va fi distribuit de compania Parada Film.