Rusia a recunoscut independenta Osetiei de Sud si Abhaziei

Apropo.ro / 27.08.2008, 12:42
Rusia a recunoscut independenta Osetiei de Sud si Abhaziei
Presedintele rus Dmitri Medvedev a anuntat ieri ca Rusia recunoaste independenta Osetiei de Sud si Abhaziei

Presedintele rus Dmitri Medvedev a anuntat ieri ca Rusia recunoaste independenta regiunilor separatiste georgiene Osetia de Sud si Abhazia.

"Rusia cere si altor state sa ii urmeze exemplul", a afirmat Medvedev. "Nu a fost o alegere simpla, dar este singura optiune pentru protejarea vietilor omenesti", a adaugat el.

Marile puteri au luat pozitie fata de decizia Rusiei de a recunoaste independenta regiunilor separatiste georgiene Osetia de Sud si Abhazia. 

SUA si Franta califica drept "regretabila" decizia Rusiei, Marea Britanie o respinge iar Suedia crede ca Rusia a incalcat dreptul international. Si UE a condamnat decizia Rusiei de recunoastere a independentei Abhaziei si Osetiei de Sud, iar la 1 septembrie Bruxellesul va convoca o reuniune extraordinara pentru examinarea relatiilor cu Rusia.

In replica, Dmitri Medvedev, a avertizat ca daca "europenii doresc deteriorarea relatiilor, o vor obtine".

"Vom face tot ce putem pentru a evita un nou razboi rece. Dar, in aceasta situatie, mingea este in terenul europenilor", a declarat Medvedev.

CONCURS: Castiga invitatii la Premiera saptamanii de la CinemaPro!


 

Citeste si:

Steaua sau Galatasaray? Cine va sta la

Steaua sau Galatasaray? Cine va sta la "masa bogatilor"?

Turcii au venit la Bucuresti decisi sa transeze in favoarea lor calificarea in grupele Ligii Campionilor. Tehnicianul Michael Skibbe a declarat ca echipa sa este mult ma…

George Michael s-a retras din lumina reflectoarelor

George Michael s-a retras din lumina reflectoarelor

George Michael si-a incheiat ultimul sau turneu in Marea Britanie, care coincide si cu ultima sa aparitie pe scena in calitate de cantaret.

Van Damme nu da palme cu picioru', danseaza manele pentru tot poporu' (VIDEO)

Van Damme nu da palme cu picioru’, danseaza manele pentru tot poporu’ (VIDEO)

De cand eram mici, ne-am obisnuit sa il vedem pe actorul Jean Claude Van Damme in filme de actiune, cu batai nesfarsite si "palme date cu piciorul", cum se spun…

Cele mai sexy rusoaice sunt la Salonul Auto de la Moscova (FOTO)

Cele mai sexy rusoaice sunt la Salonul Auto de la Moscova (FOTO)

Se spune ca rusoaicele sunt cele mai frumoase femei din lume, inseamna ca la Salonul Auto de la Moscova masinile se afla pe plan secund in ochii vizitatorilor masculini. …

Jocul zilei

Clipul zilei

Filler Balci de balci!
Scopul este de a umple 2/3 din harta cu bile, ferindu-te de cele miscatoare. Cuvinte cheie: balci arges tv tigani distractie mici bere
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau

 

Ti-au placut articolele si stirile noastre? Aboneaza-te la RSS, ca sa primesti instant noutatile care te intereseaza. (Detalii despre tehnologia RSS, Clienti RSS).

 

Comenteaza trimite pe ym printeaza