Sâmbăta aceasta aflăm Cine va fi următorul mare patiser?

De: Mioara Tronaru / 21.12.2013, 08:00
Sâmbăta aceasta aflăm Cine va fi următorul mare patiser?
Sâmbăta aceasta vom afla care dintre cei 10 patiseri profesionişti care participă la Qui sera le prochain grand pâtissier ? / Cine va fi următorul mare patiser?, difuzată de TV5MONDE va deveni următorul mare patiser francez.

În marea finală, ultimii doi chef vor realiza un bufet prestigios, care va fi prezentat în sala Second Empire din Grand Hotel De Paris, unde au loc cele mai importante evenimente culturale şi artistice franţuzeşti. În România, programul se va încheia sâmbăta aceasta, 21 decembrie, de la ora 22.00, după ce a fost difuzat timp de patru săptămâni, cu subtitrare în limba română.

Începând din 30 noiembrie, cei 10 participanţi au fost pregătiţi, sprijiniţi, sfătuiţi, antrenaţi şi, în egală măsură, evaluaţi, de un juriu format din patru mari patiseri, renumiţi la nivel internaţional. Juraţii sunt: Christophe Michalak, Christophe Adam, Philippe Urraca, Pierre Marcolini.

Pe drumul formării noilor patiserilor, „juraţii” i-au găzduit în patiseriile lor, din Paris sau din regiune, pentru a le împărtăşi din experienţa lor. De-a lungul emisiunii, concurenţii şi-au confruntat talentul, cunoştinţele, creativitatea, dar şi tehnicile personale.