Scenariul noului film „James Bond”, furat de piraţii cibernetici

De: Nicoleta Nicolae / 15.12.2014, 09:38
Scenariul noului film „James Bond”, furat de piraţii cibernetici
Scenariul filmului "Spectre", noul lungmetraj din franciza "James Bond", a fost furat de piraţii cibernetici, în timpul atacului comis de aceştia asupra serverelor studiourilor Sony.

Potrivit Reuters, producătorii filmelor cu agentul 007 spun că au aflat abia sâmbătă faptul că o versiune timpurie a scenariului pentru „Spectre” se afla printre materialele furate şi date publicităţii de piraţii cibernetici care au reuşit să acceseze calculatoarele şi serverele studiourilor Sony.

Foto: Hepta

„Eon Productions este îngrijorată că o terţă parte care a primit acel scenariu furat ar putea să încerce să îl publice integral sau să publice fragmente din el”, a precizat această companie de producţie cinematografică într-un comunicat, precizând cu această ocazie că scenariul în cauză este protejat de legea drepturilor de autor din Marea Britanie.

Filmul „Spectre”, cu Daniel Craig în rolul principal, va fi lansat pe marile ecrane pe 6 noiembrie 2015. Filmările au început în această lună, la puţin timp după ce producătoarea Barbara Broccoli şi regizorul Sam Mendes au dezvăluit în cadrul unei conferinţe de presă titlul, distribuţia şi noile modele de automobile din acest film. Ei au refuzat însă să dezvăluie detalii despre intriga peliculei, informează Mediafax.

Franciza „James Bond” este una dintre cele mai profitabile pentru studiourile Sony, iar cel mai recent film lansat din această serie, „Skyfall”, a generat încasări de peste 1,1 miliarde de dolari pe plan mondial, mai mult decât oricare alt film cu agentul 007.

Purtătorul de cuvânt de la Sony Pictures a spus că zvonurile potrivit cărora acel atac cibernetic a obligat studioul hollywoodian să oprească producţia filmelor sale, inclusiv filmările de la „Spectre”, sunt eronate.

Piraţii cibernetici au lansat un atac informatic asupra diviziei de divertisment a grupului Sony, pe 24 noiembrie, blocând reţeaua de computere a acestuia şi furând o serie de documente şi informaţii importante, în cadrul unuia dintre cele mai severe atacuri cibernetice comise asupra unei companii de pe teritoriul american. Autorii acestui atac informatic nu au fost deocamdată identificaţi.

Regizorul a dezvăluit de asemenea cu această ocazie un alt star al filmului „Spectre”: noul model de automobil Aston Martin, DB10. Precedentul model, DB5, a fost transformat în cenuşă în „Skyfall”.

Titlul „Spectre” face referire la o misterioasă organizaţie secretă inventată de creatorul personajului James Bond, scriitorul Ian Fleming, în al nouălea roman din serie, intitulat „Thunderball”.

Primele 23 de filme „James Bond” realizate până în prezent au generat încasări de peste 4,1 miliarde de dolari în toată lumea.

Al 24-lea film din franciza cinematografică „James Bond” va fi lansat pe 6 noiembrie 2015.