Se bat strainii pe filmul lui Nemescu

Apropo.ro / 02.07.2007, 15:03
Se bat strainii pe filmul lui Nemescu
California DreaminÂ’ (nesfarsit) este unul dintre cele mai dorite filme romanesti din ultimii ani: de la solicitari insistente din partea festivalurilor nationale si internationale de a-l avea in competitiile lor si pana la numeroase cereri de achizitionare din partea

California DreaminÂ’ (nesfarsit) este unul dintre cele mai dorite filme romanesti din ultimii ani: de la solicitari insistente din partea festivalurilor nationale si internationale de a-l avea in competitiile lor si pana la numeroase cereri de achizitionare din partea distribuitorilor din intreaga lume, (filmul a fost deja vandut in tarile din fosta Iugoslavie, Albania, Bulgaria, Franta, Benelux si Elvetia, fiind in negocieri avansate cu distribuitorii din Grecia, USA si UK), productia romaneasca castigatoare a marelui premiu Un Certain Regard de la Cannes continua sa se bucure de un succes enorm.

Dupa ce a urcat pe podiumul de la capatul croazetei, filmul si-a continuat drumul laurilor la Festivalul de la Ibiza, unde a castigat Premiul Special Golden Falcon. Traseul a continuat cu Festivalul de Film Transilvania, unde, desi in afara competitiei, a strans, atat la Sibiu cat si la Cluj, sute de spectatori interesati sa vada ultimul film al regretatului Cristian Nemescu. Reactiile au fost coplesitoare auzindu-se aplauze pe toata durata filmului si incheindu-se cu minute prelungite de ovationare a actorilor prezenti (Armand Assante, Razvan Vasilescu, Ion Sapdaru, Andi Vasluianu, Alex Margineanu) si a realizatorilor filmului (directorul de imagine Liviu Marghidan, monteurul Catalin Cristutiu), dar si cu un moment emotionant de reculegere in omagiul lui Cristi Nemescu.

Filmul a mai fost proiectat cu succes atat la o serie de evenimente cu caracter non-competitiv cat si la diverse manifestari competitionale precum: Festivalul de la Cabourg – Franta, Festivalul de Film CineVegas – SUA (in cadrul sectiunii Diamond Discoveries), Festivalul de Film de la Chisinau – Rep. Moldova, Festivalul International de Film de la Rabat – Maroc, Festivalul Internațional al Filmului de la Bruxelles – Belgia, Festivalul de Film de la La Rochelle – Franta si Festivalul de Film de la Dubrovnik – Croatia, urmand Festivalul International de Film de la Ierusalim – Israel si Festivalul de Film de la Torun – Polonia, in cazul ambelor evenimente fiind organizate momente speciale „In memoriam Cristian Nemescu”.

Chiar in aceste zile filmul este proiectat in cadrul sectiunii competitive East of the West a prestigiosului Festival de Film de la Karlovy Vary, Cehia, unde, se asteapta, de asemenea, sa ii fie recunoscuta valoarea internationala.

Filmul inregistreaza o cifra impresionanta de spectatori care l-au vizionat in cinematografele din Romania (15.000), dupa doar o luna de la lansare, el ruland in continuare la cele doua mall-uri bucurestene (Hollywood Multiplex si Movieplex) si urmand sa intre din 6 iulie la cinematograful Scala. In tara, filmul va rula la cinematograful Studio din Timisoara incepand, de asemenea, cu data de 6 iulie.

MEDIAPRO DISTRIBUTION

Tags: