Se joaca teatru si la muzeu!

Apropo.ro / 21.09.2007, 13:38
Se joaca teatru si la muzeu!
Muzeul Național de Geologie va invita duminica, 23 septembrie, de la orele 19.00 la spectacolul de teatru "Anselmo" al trupei DellÂ’Arte. Spectacolul face parte din proiectul Epoca de teatru care presupune un numar de 10 spectacole ce se vor juca în perioada 23 septembrie – 28 octombrie la


Muzeul Național de Geologie va invita duminica, 23 septembrie, de la orele 19.00 la spectacolul de teatru „Anselmo” al trupei DellÂ’Arte. Spectacolul face parte din proiectul Epoca de teatru care presupune un numar de 10 spectacole ce se vor juca în perioada 23 septembrie – 28 octombrie la Muzeul Național de Geologie.

Prin parteneriatul cu Muzeul Național de Geologie, proiectul își propune sa atraga publicul catre actul de cultura și educatie printr-o oferta inedita și inovatoare: îmbinarea activitații muzeale cu activitatea unei trupe de teatru în care publicul celor doua instituții se influențeaza, contaminându-se reciproc.

„Cine este Anselmo? Iata o intrebare care tulbura intreaga Europa! De unde vine, unde se duce si, mai ales, de ce? Sau cum? Milioane de oameni nu mai pot dormi din cauza acestor intrebari, sau mai bine, a raspunsurilor pe care le pot naste ele. Anselmo, oare vei aparea in sfarsit calare pe iapa ta alba spre a ne salva de asediul prostiei covarsitoare care ne inconjoara? Daca, da, vino! Daca nu, vai!” (Un grup de clasici)

„O comedie de o rara prospetime a tinerilor actori intr-un stil dramatic situat intre absurdul lui Becket si Commedia dellÂ’Arte” (Mihai-Gruia Sandu)

Trupa DellÂ’ Arte a luat naștere la inițiativa și sub conducerea actorului, regizor și scenarist Mihai-Gruia Sandu și își propune stilul actorilor Comediei DellÂ’Arte, capabili sa joace atât în fața rafinaților cunoscatori de teatru, cât și în fața mulțimii adunate în piața.

Formata din artiști specializați atât în maniera dificila și spectaculoasa a Comediei dellÂ’ Arte, cât și în mânuirea papușilor și marionetelor uriașe sau clasice, trupa ofera spectacole neconvenționale eliminând barierele dintre arta actorului, arta mânuitorului de papuși și marionete, dans, muzica, arte vizuale.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național.


Tags: