Seamănă izbitor cu originalul! 11 actori care au redat perfect personajele din viaţa reală!

Apropo.ro / 29.12.2014, 10:00
Seamănă izbitor cu originalul! 11 actori care au redat perfect personajele din viaţa reală!
Au avut şansa să joace personaje care li s-au potrivit mănuşă, atât ca aspect fizic cât şi ca rol. S-au integrat extrem de bine în “pielea” lor, iar machiajul a făcut şi el minuni! Vă prezentăm 11 actori care au redat perfect personajele din viaţa reală! Seamănă sau nu?
1. Anthony Hopkins – Alfred Hitchcock din “Hitchcock”(2012)
 
 
 
 
Filmul “Hitchcock” prezintă relaţia dintre regizorul Alfred Hitchcock (Anthony Hopkins) şi soţia sa Alma Reville (Helen Mirren) în timpul realizării filmului ”Psycho”, un controversat film de groază din 1960 care a devenit cel mai aclamat şi mai influent film din cariera lui Hitchcock. Rolul din noua producţie “Alfred Hitchcock & the Making of Psycho”i-a oferit lui Anthony Hopkins posibilitatea de a întruchipa din nou pe marele ecran o personalitate care a existat în realitate, după ce i-a interpretat deja pe fostul preşedinte american Richard Nixon, artistul Pablo Picasso, motociclistul Burt Munro, fostul premier britanic David Lloyd George, scriitorul britanic Charles Dickens, scriitorul rus Lev Tolstoi şi Ernest Hemingway, în filmul „Hemingway & Fuentes”.  În “Hitchcock”,  Anthony Hopkins seamănă foarte bine cu Alfred Hitchcock.
 
 
 
2. Salma Hayek a jucat-o pe Frida Kahlo în  “Frida” (2002)
 
 
 
 
Salma Hayek a jucat  în „Frida” rolul carierei sale. Ea dă viaţă uneia dintre cele mai nonconformiste artiste ale secolului XX, mexicană Frida Kahlo. Pentru Hayek, Frida nu a fost important doar datorită faptului că, la 36 de ani, a avut parte de rolul pe care l-a visat încă de la 14 ani, ci deoarece, după cum declară: “Este o poveste care arata Mexicul într-o lumină în care nu a fost niciodată văzut până acum. În perioada în care a trăit Frida, în mod particular, Mexicul a fost nucleul unde s-au concentrat multe personalităţi sofisticate. Şi am vrut într-adevăr să arăt această parte a ţării mele şi pe această femeie extraordinară, care a avut curajul să fie unică în absolut tot ceea ce făcea. Modul în care se îmbraca, gătea sau vorbea o făcea specială. Nu i-a păsat niciodată de părerea nimănui şi nu şi-a cerut niciodată scuze pentru ceea ce era”.
 
Frida i-a adus notorietatea ca actriţă, Salma Hayek fiind prima mexicană nominalizată pentru rol principal feminin în 75 de ani de istorie a Oscarului.
 
 
3. Benicio del Toro – Che Guevara în filmul “Che” (2008)
 
 
 
 
Punctul forte al filmului “Che” este cu siguranţă interpretarea oferită de Benicio Del Toro lui Guevara. Nu numai că asemănarea fizică dintre cei doi este izbitoare, dar Del Toro transmite mult din carisma liderului revoluţionar. “Che: Partea 1 – Argentinianul” – simbolul revoluţiei, este interpretat magistral de Benicio Del Toro!
 
 
 
4. Robert Downey Jr. – în rolul lui Charlie Chaplin în filmul “Chaplin” (1992)
 
 
 
 
Interpretarea rolului lui Charlie Chaplin într-o biografie semnată de Richard Attenborough în 1992 i-a adus lui Robert Downey Jr o nominalizare la Oscar. Interpretarea lui este imposibil de uitat! De altfel şi asemănarea cu personajul  este una de remarcat!
 
 
5. Andre 3000 – în rolul lui Jimi Hendrix în  “Jimi: All Is By My Side”(2013)
 
 
 
 
Viaţa lui Jimi Hendrix a devenit subiect de film biographic. Acesta este regizat şi scris de John Ridley, cel care a semnat scenariul filmului “12 ani de sclavie”.
În pielea celebrului artist intra tot un cântăreţ – Andre Benjamin sau „Andre 3000”, unul dintre cei doi componenţi ai trupei americane de rap Outkast. Filmul a fost deja prezentat în cadrul unor festivaluri de renume precum South by Southwest Film Festival, Toronto International Film Festival.
Din  “Jimmy: All Is By My Side”, aflam doar o parte a vieţii artistului, mai exact perioada cuprinsă între 1966-1967. Jimi Hendrix a avut o carieră scurtă (a murit la vârsta de 27 de ani în urma unei supradoze) dar a rămas în memoria tuturor drept unul dintre cei mai influenţi muzicieni rock ai tuturor timpurilor.
 
 
 
6. Cate Blanchett – Bob Dylan în  “I’m not there”  (2007)
 
 
 
 
„I’m Not There” este un film biografic despre viaţa legendarului cântăreţ şi compozitor Bob Dylan. Acţiunea urmăreşte şase personaje care-l reprezintă pe Dylan în diverse stadii, întruchipând diferite aspecte din viaţa şi muzica să. Este primul proiect cinematografic care a fost realizat cu aprobarea starului. Surpriza vine din partea lui Cate Blanchett, care nu va juca, aşa cum probabil ne închipuiam, rolul vreunei iubite a cântăreţului, ci pe acesta însuşi, în perioada de tinereţe. Richard Gere, Christian Bale şi Ben Wishaw vor fi cei care vor continua portretizarea muzicianului, în diferitele etape ale vieţii sale.
 
 
 
7. Daniel Day‑Lewis este Abraham Lincoln în “Lincoln” (2012)
 
 
 
 
Al şaisprezecelea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Abraham Lincoln, va conduce Nordul spre o mare victorie împotriva Sudului, în timpul Războiului Civil American (1861-1865). Filmul surprinde ultimele luni din viaţa lui Lincoln, abolirea sclaviei şi uniunea statelor americane, având ca sursă de inspiraţie cartea scrisă de Doris Kearns Goodwin. Daniel Day‑Lewis interpretează memorabil rolul lui Abraham Lincoln.
 
 
 
8. Ashton Kutcher l-a interpretat pe Steve Jobs în “Jobs” (2013)
 
 
 
 
Kutcher l-a interpretat şi pe Steves Jobs într-un film despre viaţa fondatorului Apple, care nu a avut însă succesul aşteptat, încasând numai 16 milioane de dolari. Ceea ce este de remarcat însă este asemănarea perfectă a lui Ashton Kutcher, în rolul lui Steve Jobs, cu originalul. După ce Ashton Kutcher a avut un eşec răsunător în rolul lui Steve Jobs, în ciuda interesului faţă de şeful Apple, pelicula neaducând nici critici pozitive şi nici vreun succes răsunător de box office, Leonardo Di Caprio a fost abordat de Danny Boyle, care va regiza un nou film biografic.
 
 
9. Meryl Streep – asemănare izbitoare  cu Margaret Thatcher în “Doamna de Fier” (“The Iron Lady”) (2011)
 
 
 
 
În 2011, Meryl Streep a portretizat-o pe Margaret Thatcher, fost prim minstrul al Angliei în perioada 1979 – 1990, doamna care a domnit cu o mână de fier într-o lume dominată de bărbaţi. Asemănarea este izbitoare, Meryl Streep transformându-se total, de la trăsături până la coafură şi mimică, devenind aidoma fostului prim-ministru al Regatului Unit. Nimeni n-ar fi putut să o întruchipeze mai bine pe „Doamna de Fier” decât Meryl Streep! Actriţa a şi câştigat un premiu Oscar pentru acest rol.
 
 
 
10. Val Kilmer  –  Jim Morrison în “The Doors” (1991)
 
 
 
 
Filmul prezintă istoria grupului anilor ’60, The Doors, care dublează biografia celebrului solist al trupei, Jim Morrison. Este urmărită viaţa lui Morrison de la începuturile carierei sale de student la actorie în Los Angeles, până la moartea acestuia în 1971, la Paris, în urma unei supadoze. Jim Morrison este interpretat extraordinar de Val Kilmer!
 
 
11. Jamie Foxx l-a jucat pe Ray Charles în “Ray” (2004)
 
 
 
 
Filmul este o poveste nerostită încă, o biografie muzicală, o dramă a legendei americane care a fost Ray Charles. Povestea este adusă pe marile ecrane după 15 ani de cercetări făcute de regizorul şi producătorul Taylor Hackford. 
 
Rolul lui Ray Charles este interpretat de talentatul Jamie Foxx, câştigător al Globului de Aur pentru această interpretare. Cu Jamie Foxx care îl interpretează pe Ray Charles cu o intensitate şi o credibilitate extraordinară, filmul urmăreşte perioada cea mai prolifică din viaţa şi cariera lui Ray Charles. 
 
 
Foto: Hepta / AFP – Mediafax Foto