Sfaturi din 1930: „Cum să te dezbraci pentru soțul tău”

De: Marian Andrei / 23.07.2013, 13:00
Teama femeilor că bărbații lor nu ar fi fericiți dacă nu s-ar dezbrăca cu "grație" a făcut posibilă apariția, în 1930, a unei școli care învăța tinerele neveste "arta dezbrăcatului".

Dansatoarea Connie Fonzlau, principala „profesoară” a școlii, preda un curs de șase ore, în care pentru 30 de dolari, le încuraja pe tinerele neveste să le facă.

Lecțiile erau predate de Fonzlau sau de alte dansatoare angajate special în acest sens și aveau scopul de a transforma „mersul la culcare într-un lucru plăcut”.

În reclama făcută în revista LIFE, fondatorul școlii, Allen Gillbert, arăta că dezbrăcatul necorespunzător era unul dintre motivele majore de divorț.

Se pare că interesul în aceste lecții era destul de mare, după apariția articolului nu mai puțin de 48 de doamne înscriindu-se la curs.

Așa cum probabil v-ați dat seama, ilustrațiile din LIFE era de genul „Așa Nu – Așa Da” și acestea au rămas mărturie peste ani, ilustrând modul de emancipare al femeilor.

Recomandarea zilei de la CANCAN.RO: Ce se intampla daca beti ZILNIC un pahar de vin. Efectul NECUNOSCUT pana acum al ALCOOLULUI