Shaun Ryder – Despre muzică şi OZN-uri

De: Cătălina Matei / 22.10.2013, 11:51
Shaun Ryder – Despre muzică şi OZN-uri
Din 15 noiembrie, vocalistul de la Happy Mondays porneşte într-o ”aventură extraterestră” la History, prin intermediul emisiunii ”Shaun Ryder – Despre OZN-uri”. Convins încă din copilărie că OZN-urile există după ce a văzut ceva neobişnuit deasupra casei sale din Salford, Shaun pleacă în căutarea adevărului.

Pe parcurs, el stă de vorbă cu experţi, savanţi şi oameni care spun că au fost răpiţi de extratereştri, cu sceptici şi cu adepţi deopotrivă, în încercarea de a le elucida poveştile şi a separa realitatea de fantezie.

– Cum ai ajuns să realizezi o astfel de emisiune?

Adevărul e că am conceput această emisiune mai mult pentru mine pentru că am un interes aparate faţă de tot ce înseamnă OZN-uri şi viaţă extraterestră, dar şi pentru cei care cred că despre aceste fenomen că este o glumă, de exemplu managerul meu.

– Poţi să ne povesteşti despre când ai văzut prima dată un OZN?

Eram copil şi am văzut pe cer sute de obiecte ce păreau a fi nişte nave şi care se deplasau foarte încet. Nu erau nici luminile de la Old Trafford sau cele de Manchester United nici cele de pe terenul echipei de rugby din Salford. Erau nave ce traversau cerul. Iar un an mai târziu, am văzut o navă ce executa acea mişcare în zig-zag şi se deplasa cu o viteză de mii de kilometri pe oră.

– Ai cunoscut persoane care nu te iau în serios atunci când vorbeşti despre lucrurile astea?

Nu pre vorbesc oriunde şi cu oricine despre astfel de lucruri, desigur că există oameni care nu mă iau în serios, care cred că totul e o prostie. Oameni care nu cred că există şi alte forme de viaţă în uniresul ăsta, ceea ce este ridicol.

– Pentru noua emisiune, ai intervievat oameni care au văzut OZN-uri sau care au fost răpiţi de extratereştri?

Desigur. De exemplu, veţi vedea un interviu cu Travis Walton. Este deja un tip celebru, care susţine că a fost răpit în 1975, în timp ce tăia copaci într-o pădure, alături de alţi 15 bărbaţi. După 30 de ani, e ciudat cum 10 – 12 oameni, care nu sunt prieteni, doar întâmplarea face că au lucrat împreună în acelaşi loc, spun aceeaşi poveste, deşi au trecut prin tot felul de teste. Travis este singurul pe care îl iau în serios. Am întâlnit şi alte persoane care pretind că au fost răpite de extratereştri, dar care par a avea probleme de sănătate mintală.

– A fost dificil să obţii interviul cu Travis Walton?

Nu mă aşteptam că Travis să accepte să apară în emsiunea noastră. Mai ales că s-a şi făcut un film la Hollywood, inspirat din experienţa lui – ”Fire in the Sky”. A ajuns la un punct în care, după 20 de ani, s-a săturat de toată povestea asta. Mai ales că a apărut în toate emisunile de gen din Statele Unite, aşa că nu mă aşteptam să vină tocmai până în Marea Britanie ca să vorbească cu mine. Au trecut ceva ani de atunci, iar felul în care Travis priveşte acum lucrurile este complet diferit făţă de ce-a simţit când avea 24 de ani. Declaraţiile lui sunt geniale!

– În momentul de faţă, ce rol mai are muzica în viaţa ta?

Unul foarte important, căci sunt mai mereu plecat prin turnee.

– Crezi că muzica ar putea fi un mijloc de comunicare cu extratereştrii?

Desigur, muzica este un limbaj în sine.

– Ce crede partenera ta de viaţă de această pasiune a ta pentru OZN-uri? Aţi avut vreodată discuţii din cauza asta?

Vorbesc mereu cu soţia mea, iar pasiunea mera nu a creat niciodată probleme n cuplu.

– La sfârşitul anului, mai multe celebrităţi, printre care şi Angelina Jolie şi Brad Pitt, vor zbura în spaţiu cu o navetă specială. Ţi-ar plăcea să fii la bord?

Bineînţels! Aş fi în al nouălea cer!

– Care sunt plăcerile tale vinovate?

Mmm… Cheesecake, desenele animate ”Peppa Pig” şi biscuiţii ”Jaffa”!

Cătălina Matei

 

Shaun Ryder – Despre muzică şi OZN-uri

VINERI, 22.00, History