Sibiu – Capitala Culturala Europeana 2007

Apropo.ro / 13.06.2007, 09:58
Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007
Romfilatelia, alaturându-se evenimentelor culturale de anvergura care se desfașoara pe tot parcursul anului 2007, la Sibiu, Capitala Culturala Europeana, a realizat o emisiune filatelica dedicata acestui eveniment major, de însemnatate naționala: Sibiu - Capitala Culturala


Romfilatelia, alaturându-se evenimentelor culturale de anvergura care se desfașoara pe tot parcursul anului 2007, la Sibiu, Capitala Culturala Europeana, a realizat o emisiune filatelica dedicata acestui eveniment major, de însemnatate naționala: Sibiu – Capitala Culturala Europeana 2007.

Cultura Sibiului se transmite prin limbajul artei și al creației, prezentându-se ca o adevarata oglinda artistica a României, în care se reflecta și ospitalitatea sibienilor, deja cunoscuta de întreaga Europa.

Cele 6 timbre ale emisiunii filatelice aduc în prim plan imagini de epoca ale unor monumente reprezentative ale vechiului Sibiu: Primaria Veche – Casa Altemberger, Biserica Parohiala Evanghelica, Palatul Brukenthal și Statuia Sf. Nepomuk la 1935, Podul Mincinoșilor și Turnul Sfatului, ansamblul Pieței Mari pe la 1780 precum și o Panorama a Sibiului în 1790.

Pe colița emisiunii filatelice este ilustrata o reconstituire a Cetații Sibiului de la mijlocul veacului al XVII-lea.

Într-un cadru oficial, la sediul primariei orașului Sibiu, emisiunea filatelica a fost lansata în prezența Guvernatorului Bancii Naționale a României, domnul Mugur Isarescu și a Primarului Municipiului Sibiu, domnul Klaus Johannis.

Emisiunea filatelica poate fi gasita în toate magazinele Romfilatelia din București și din țara.



Tags: