Simona Pătruleasa, Crăciun cu piftie şi cozonac: “Încerc să nu fac excese!”

Apropo.ro / 26.12.2014, 12:00
Simona Pătruleasa, Crăciun cu piftie şi cozonac: “Încerc să nu fac excese!”
Simona Pătruleasa este o mămică fericită. Petrece cele mai frumoase sărbători de când o are pe Ingrid şi retrăieşte acum, alături de fetiţa ei, magia Crăciunului!
– Simona, ce îţi place cel mai mult să faci de sărbători?
 
Îmi place să stau cu familia, să facem bradul şi să ascultăm colinde. Cred că pentru fiecare dintre noi aceste momente sunt încărcate de magie… 
 
 
– Cine te ajuta să pregăteşti masa de Crăciun? 
 
Avem ajutoare! Cea mai bună mâncare de sărbători este cea preparată de mamele noastre! Mie îmi place partea cu decoratul, la care mă şi pricep foarte bine! 
 
 
 – Ce nu-ţi lipseşte niciodată de pe masa de Crăciun?
 
Niciodată nu lipsesc de pe masa de Crăciun sarmalele şi cozonacii! 
 
 
Foto: Facebook
 
 
– Care este mâncarea ta preferată de Crăciun? Dar de Revelion?
 
 De Crăciun mănânc de fiecare dată piftie şi cozonac, sunt delicioase, iar de Revelion rolul principal revine prăjiturilor.  Încerc, însă, să nu fac excese. 
 
 
– Cum petreceţi de Crăciun şi de Revelion? 
 
 Petrecem cu toată familia! Crăciunul acasă, iar Revelionul la un restaurant. 
 
 
– Care e cel mai frumos cadou pe care l-ai primit vreodată de Crăciun?
 
Cele mai dorite şi frumoase cadouri sunt cele din copilărie. Retrăiesc acum alături de Ingrid această bucurie, mă simt fericită când o văd pe ea atât de bucuroasă sub brad, despachetând nerăbdătoare darurile de la Moş Crăciun.
 
 
 – Ce ţi-ai dorit anul ăsta de la Moş?
 
Mi-am dorit sănătate! Şi pentru Ingrid tot ce i-a cerut Moşului în scrisoare! 
 
 
 – Ţi-ai pregătit deja ţinuta de Revelion? Cum o să arate? 
 
Şi eu şi Ingrid vom purta ţinute M. Marquise din dantelă!
 
 
– Care e cea mai mare boacănă pe care ai făcut-o în preajma sărbătorilor de iarnă?
 
Când eram mică, împreună cu fratele meu,  mâncam bomboanele din brad şi lăsam atârnând ambalajul, dar am fost prinşi destul de repede, în flagrant. 
 
 
Cum aşteptai Crăciunul în copilărie? Ce amintiri ai legate de aceste sărbători?
 
 Erau cele mai aşteptate zile! Niciodată nu aveam răbdare şi aş fi vrut să fac bradul mult mai repede. Îl împodobeam cu tata şi fratele meu ascultând colinde, iar mama frământa cozonacii. Mergeam prin vecini să colindăm şi abia aşteptam să vină Moşul!
 
 
– Unde mergeţi în vacanţa de iarnă?
 
Nu ştiu încă! Probabil că vom ajunge la munte câteva zile!
 
 
Foto: Facebook
 
 
Cât de mult ţi s-a schimbat viaţa de când ai devenit mămică?
 
Viaţa mea s-a schimbat radical, totul se raportează acum la copilul nostru. Ingrid este cea mai mare bucurie a vieţii mele! 
 
 
Cum se împacă fetiţa ta cu grădiniţă? Îi place?
 
Ingrid nu mai merge la grădiniţă  pentru că nu poate să stea fără mine şi nu am vrut să insistăm, mai ales că are cu cine să stea acasă. N-am avut niciodată o bonă şi poate şi din acest motiv este atât de legată de noi. Are timp toată viaţa să se trezească la ora 7 dimineaţa! 
 
 
Pe când un frăţior sau o surioară pentru Ingrid? Ai renunţa la această idee după ce ai pierdut sarcina? Sau e prea devreme să vă mai gândiţi acum la o nouă încercare de acest gen?
 
Nu ne mai facem planuri în acest sens. Important este ca o avem pe Ingrid!
 
 
Ai reuşit să revii la formele pe care le aveai înainte de naştere? Ce sacrificii ai făcut în acest sens? De la ce anume te abţii? Ce mănânci, ce nu mănânci? Cum te menţii în formă?
 
Mănânc ce îmi doresc, dar în cantităţi mici! Pâine cât mai puţină, beau multă apă şi mă abţin de la dulciuri atât cât pot! Pentru că uneori nu reuşesc! Sport nu fac foarte mult în perioada postului pentru că nu am energia necesară. De două ori pe săptămână merg la masaj.
 
 
Cum arată meniul tău într-o zi?
 
 Dimineaţa beau ceai si mănânc pâine neagră prăjită cu somon, fructe sau cereale. La prânz prefer un grătar cu salată, iar seara – două iaurturi, un fruct! Încerc să nu mănânc după ora 20!
 
 
Foto: Kanal D
 
 
Ce îi doreşti pentru Ingrid? Ce îi place să facă cel mai mult şi către ce domeniu de activitate ai vrea s-o îndrumi?
 
 Îmi doresc ca Ingrid să fie sănătoasă, să fie fericită şi să facă doar ce-i place şi ce-i aduce împlinire! Îi place să facă puzzle, să picteze, să asculte şi să spună poveşti, să facă rochii pentru păpuşi!
 
 
Practică Ingrid sporturi de iarnă, schi sau patinaj?
 
Ingrid este mult prea mică acum! Pe la 4-5 ani se pot încerca şi sporturile de iarnă! Mi-ar plăcea să înveţe să patineze pentru că este un sport foarte frumos. 
 
 
 
Dana Popa