Sindromul ochilor uscati si calculatorul

Apropo.ro / 24.07.2008, 12:52
Sindromul ochilor uscati si calculatorul
Una din cauzele disconfortului ochilor este sindromul ochilor uscati. Boala este reprezentata de lipsa de lubrifiere si umezeala a ochilor.

Una din cauzele disconfortului ochilor este sindromul ochilor uscati. Aceasta boala este reprezentata de lipsa cronica de lubrifiere si umezeala a ochilor.

Stiai ca lucrul timp indelungat in fata monitorului cauzeaza sanatatii ochilor? Pentru a se hidrata, ochiul trebuie sa clipeasca cel putin o data la 30 de secunde. Noi clipim de 5 ori mai putin decat in mod normal, si asta pentru ca iti plimbi ochii pe ecran, te incrunti cand citesti, esti foarte atent la ce este acolo si ai tendinta sa clipesti rar. Incearca sa nu iti mai fortezi ochii si incearca sa mai privesti in afara monitorului din cand in cand, pentru relaxarea ochilor.

"Afectiunea poate fi cauzata de anumite medicamente, de aerul conditionat sau de munca prelungita in fata calculatorului", spune dr Ionut Costache de la Bausch & Lomb Vision Care Romania.

Fumatul sau fluctuatiile hormonilor, specifice femeilor pot contribui, de asemenea, la instalarea bolii. Si totusi, nu trebuie sa disperi. Exista solutii. Specialistul oftalmolog iti va indica cu siguranta care e cea mai potrivita solutie pentru tine. "Lacrimile artificiale, picaturile de ochi, ochelarii de protectie pentru calculator sau cei de soare, umidificatorul de aer sau un filtru de aer".

ochelari

De ce este necesara clipirea si lubrifierea ochilor?

Filmul lacrimal ne protejeaza vederea. Atunci cand noi clipim, glandele lacrimale actioneaza ca o pelicula la nivelul corneei, hidratand-o.

Ce ne recomanda specialistul?

– la fiecare 30 de minute sau 1 ora sa facem o pauza pentru relaxarea ochilor, de cateva minute;

distanta fata de calculator sa fie de cel putin 40 – 50 cm, iar marginea superioara a monitorului sa fie usor sub nivelul privirii;

– de evitat privitul in monitor si apoi pe hartie pe cat posibil, deoarece ochiul oboseste mai repede. Documentatia sa fie pe cat posibil langa monitor si la aceeasi distanta de ochi;

– folositi lacrimile artificiale (picaturile de ochi) pentru a proteja si umezi ochiul, dar si pentru inlaturarea iritatiilor si inrosirii ochilor.

– purtarea ochelarilor de protectie (antireflex) sau ecran de protectie pentru calculator.

Incearca ca si acasa sa ai grija de ochii tai, si la calculator (la fel ca la birou) dar si in rest. Aplica comprese caldute pe ochi seara, mananca morcovi, afine si vitamine care te ajuta foarte mult. De asemnea, ceaiul negru care contine tanin reduce umflaturile fin jurul ochilor. Daca iti asezi picioarele mai sus decat restul corpului, iti vei stimula irigarea creierului. Cel mai important este somnul. Fara odihna celulele nu se pot regenera iar ochii slabesc.

Daca totusi nimic din toate astea nu te ajuta, cere sfatul unui medic specialist.

CONCURS: Castiga zilnic cate un DVD de la Apropo.ro si ProVideo!


 

Citeste si:

Masca pentru un ten luminos

Masca pentru un ten luminos

Daca doresti un ten luminos si sanatos, iata doua masti, potrivite oricarui tip de ten, ce te vor ajuta in acest sens.

Dermocosmetica procedurala te scapa de riduri

Dermocosmetica procedurala te scapa de riduri

Clinica Dermastyle introduce pe piata romaneasca cea mai noua tehnica noninvaziva de infrumusetare cu efect vizibil imediat, permanent pentru o perioada de 3 saptamani.

Eva Mendes, in lenjerie intima pentru Calvin Klein

Eva Mendes, in lenjerie intima pentru Calvin Klein

Calvin Klein a pus ochii pe Eva Mendes si pe manechinul Garrett Neff.

Jocul zilei

Clipul zilei

Sonny Blonda de la DEX – Ep 6 – Pastarnac
Elimina toti oponentii pe care-i intalnesti! Cuvinte cheie: blonda de la dex video pastirnac
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau

 

Ti-au placut articolele si stirile noastre? Aboneaza-te la RSS, ca sa primesti instant noutatile care te intereseaza. (Detalii despre tehnologia RSS, Clienti RSS).

 

Comenteaza trimite pe ym printeaza