Şoc în lumea filmului! S-a sinucis aruncându-se de la etaj

De: Cătălina Matei / 07.10.2013, 09:34

Şoc în lumea filmului! S-a sinucis aruncându-se de la etaj
Cineastul italian Carlo Lizzani, în vârstă de 91 de ani, s-a sinucis, sâmbătă, acesta aruncându-se de la balconul locuinţei sale din Roma, situat la etajul trei.


O serie de mesaje de condoleanţe au fost anunţate la aflarea veştii morţii cineastului, inclusiv de la preşedintele Giorgio Napolitano, care îl cunoştea pe Lizzani de ani buni şi l-a apreciat pentru contribuţia adusă „cinematografiei, culturii şi dezvoltării democraţiei ţării”.

Lizzani şi-a început cariera în calitate de critic de film, apoi a devenit scriitor, fiind apreciat în urma colaborării la scenariile pentru filmele „Germania anno zero/ Germania în anul zero”, regizat de Roberto Rossellini şi „Riso amaro/ Orez amar”, care i-a adus şi o nominalizare la Oscar.

Acesta a colaborat cu Jean-Luc Godard, Marco Bellocchio, Bernardo Bertolucci şi Pier Paolo Pasolini. În 1968, Academia de Film Italiană i-a acordat premiul pentru cel mai bun regizor pentru realizarea filmului „Banditi a Milano” şi, în 1996, premiul pentru cel mai bun scenariu pentru filmul „Celluloide”.