Sonia Argint Ionescu are gene bune

Apropo.ro / 08.05.2013, 10:00
Sonia Argint Ionescu are gene bune
De 13 ani prezintă emisiunea în limba germană pe TVR 1, iar acum a venit vremea să încerce şi un alt domeniu. Fascinată de tot ceea ce ţine de corpul uman şi de propriile noastre capacităţi, Sonia Argint pregăteşte telespectatorilor TVR o nouă emisiune despre frumuseţe, sănătate şi tehnologiile de ultimă oră din domeniul medical.

– Sonia, prezinţi o emisiune magazin la TVR1, “Vreau să fiu sănătos”. Ce subiecte vei aborda?
Emisiunea va aborda subiecte legate de sănătate, de larg interes, sfaturi pentru a preveni îmbolnăvirea, recomandări asupra tratamentelor. “Minte sănătoasă în corp sănătos” este o deviză veche pe care o urmăm şi noi în emisiune. Împreună cu Beatrice Cioba (producător) Adina Slave şi Raluca Rogojină vom încerca să prezentăm publicului, într-o manieră cât mai dinamică, tehnologii de ultimă oră din domeniul medical, dar şi metode homeopatice de prevenire a îmbolnăvirii, disponibile în România. Tradiţia şi metodele moderne de tratament se pot îmbina pentru a avea o viaţă lungă şi de calitate!

Sonia Argint Ionescu

– La ce ar trebui să renunţăm pentru a ne menţine sănătoşi, mereu în formă?
Sunt de principul că putem face de toate, dar cu măsură şi consider că echilibrul este cheia unei vieţi lungi şi sănătoase. Am învăţat lucrul acesta de la străbunica mea, care a trăit până la 97 de ani. A respectat un program “natural” de viaţă care includea mese la ore fixe, bazate pe multe legume, odihnă de prânz, apoi o cafeluţă.  Activităţile zilnice în aer liber, strânsul frunzelor, udatul florilor şi în general, tot ceea ce ne leagă de natură, cred eu, au contribuit enorm la viaţa ei lungă. Trebuie totuşi menţionat că doar ocazional a consumat alcool şi nu a fumat. Probabil că aceste două “îndeletniciri” pot fi date la o parte din viaţa noastră.

– Tu cum te menţii şi te întreţii?
Este normal să ne dorim să arătăm bine, cât mai mult timp. Şi cu cât suntem mai informaţi vom putea face alegerile care ni se potrivesc, la momentul oportun. În ceea ce mă priveşte, trebuie să recunosc că fac anumite eforturi pentru a mă menţine în formă. De ani buni merg la sală, alerg în parc şi fac masaj. De asemenea, sunt atentă la alimentaţie şi folosesc suplimente alimentare obţinute pe cale naturală, din plante.

– Eşti adepta operaţiilor estetice?  Ai apelat până acum la bisturiu de dragul frumuseţii?
Operaţiile estetice au apărut ca un răspuns la dorinţa omului de a fi confortabil cu sine pe termen cât mai îndelungat, inclusiv ca aspect fizic. Nu exclud o operaţie estetică dacă la un moment dat voi simţi că vreau să schimb ceva.

Sonia Argint Ionescu

– Cât de sănătos mănâncă copiii tăi?
Mănâncă destul de sănătos, pentru că i-am învăţat încă de mici să consume cu plăcere fructe şi legume.  Dar a fost ceva natural. Nici în familia mea şi nici în cea a soţului meu nu s-a mâncat vreodată nesănătos. Toţi membrii familiei noastre sunt supli. Ceea ce eu am făcut în plus a fost să cumpăr într-o mare măsură produse organice şi să elimin în totalitate zahărul rafinat din casa noastră, înlocuindu-l cu miere sau sirop din fructe.

– Care e cel mai bun tratament naturist la care ai apelat vreodată?
Este mai degrabă o cură decât un tratament. Grâul încolţit consumat dimineaţa în locul micului dejun, timp de trei luni aduce nişte beneficii fantastice. Conţine tot complexul de B-uri şi aproape toţi nutrienţii necesari organismului pentru a se regenera. În acele perioade mă simt foarte bine, plină de energie. Trebuie doar un pic de atenţie pentru că poate îngraşă.
 
Credit foto: – Alexandra Sandu


Dana Popa