Sony Pictures are probleme: patru filme au fost furate de pe serverul lor

Apropo.ro / 30.11.2014, 10:18
Sony Pictures are probleme: patru filme au fost furate de pe serverul lor
"Fury", "Annie", "Still Alice" and "Mr. Truner " au ajuns pe internet după ce o grupare de hackeri a accesat serverul Sony Pictures pe care acestea erau depozitate. Lovitură este cu atât mai grea cu cât trei din cele pentru filme descărcate nici măcar nu au avut premieră oficială în cinematografe.
Lunea trecută, Sony Pictures a fost ţinta unui atac cibernetic din partea unei grupări autointitulate „Guardians of Peace”  care îşi propune să dea o lovitură usturătoare celor din industria filmului. Astfel, hackerii au descarat cu precădere titluri care n-au avut încă premieră oficială, ştiind că în acest mod, producătorii vor pierde cantităţi însemnate de bani. „Annie”, „Still Alice” şi „Mr. Turner” trebuiau să fie lansate în cinema în 2015. 
  

 

FBI investighează în acest moment un link venit din Corea de Nord, mai ales după ce autorităţile din ţara comunistă au promis „represallii serioase” ca răspuns la filmul lui James Franco şi Seth Rogen „The Interview” care îl pune într-o lumina puţin favorabilă pe liderul de la Phenian.  Până la această oră cei de la Sony Picture n-au făcut nicio declaraţie.