Sophia Loren sărbătoreşte 80 de ani lansând o carte de memorii

Apropo.ro / 20.09.2014, 08:00
Sophia Loren sărbătoreşte 80 de ani lansând o carte de memorii
Pentru a-şi sărbători cariera de peste 60 de ani în cinematografie, actriţa italiană Sophia Loren, care împlineşte azi 80 de ani, a lansat o carte de memorii şi a inaugurat, joi, în Ciudad de Mexico, o expoziţie cu fotografii şi obiecte care îi aparţin.
Diva italiană a inaugurat joi, în Ciudad de Mexico, la muzeul Soumaya al magnatului Carlos Slim, o expoziţie consacrată celei de-a 80-a aniversări a sa.
 
„Nu este o celebrare a trecutului, este prologul unei vieţi frumoase, care mi-a dăruit atât de mult. Am încă nevoie să lucrez, mă trezesc în fiecare zi cu o grămadă de idei”, a declarat Sophia Loren, potrivit AFP, la o conferintă de presă în prezenţa fiului său, Carlo Ponti, şi a magnatului mexican din domeniul telecomunicaţiilor Carlos Slim.
 
Expoziţia, care include obiecte vestimentare, bijuterii, fotografii, trofee şi diplome, dar şi proiecţii ale unor imagini în care vedeta apare alături de Marcello Mastroianni, Cary Grant şi Marlon Brando, va fi deschisă vizitatorilor din 22 septembrie, scrie Mediafax.
 
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
 
Pe de altă parte, Sophia Loren a lansat de curând un volum autobiografic intitulat „Yesterday, Today and Tomorrow – My Life”, în care vorbeşte despre începuturile carierei sale, relaţia cu producătorul de cinema care a descoperit-o şi care i-a devenit soţ, dar şi cea cu alte personalităţi ale cinematografiei mondiale, mai ales din perioada anilor 1960 – 1970.
 
Pentru a scrie cele 300 de pagini ale volumului autobiografic, actriţa simbol a cinematografiei italiene a apelat la ceea ce ea însăşi a numit „cufărul cu amintiri”, pentru a face publice fotografii vechi, scrisori şi bileţele din partea unor vedete ca Cary Grant, Frank Sinatra, Audrey Hepburn şi Richard Burton, pe lângă „sufletul pereche”, italianul Marcello Mastroianni, potrivit Reuters.
 
Rezultatul include o mulţime de povestioare care vor face deliciul publicului, cum ar fi modul în care a reuşit să îl facă pe Marlon Brando să înceteze în a-i mai face avansuri sexuale cu o singură privire serioasă şi intensă şi faptul că Cary Grant i-a sugerat că ar trebui să se roage pentru a lua decizia corectă în perioada când cei doi filmau şi simţeau că se îndrăgostesc unul de celălalt.