Statul scoate taxele la vedere

Apropo.ro / 11.08.2008, 09:54
Statul scoate taxele la vedere
Ministerul Finantelor va face publice maine toate taxele, impozitele si tarifele aplicate de autoritati.

Ministerul Finantelor va lansa maine Registrul tuturor taxelor, impozitelor si tarifelor aplicate de autoritati in Romania, a declarat ministrul Finantelor. 

Fiecare taxa si tarif cerute de autoritati, inclusiv cele din Codul fiscal, vor fi detaliate, cu mod de plata si cuantum. De asemenea, in dreptul fiecarui bir va sta si legea conform careia acesta este platit.

Din momentul lansarii, institutiile nu vor mai avea voie sa modifice sau sa adauge taxe fara sa anunte pe pagina de Internet a registrului. De asemenea, institutiile sunt obligate sa adauge la anunt nota de fundamentare si un studiu de impact al modificarii, ceea ce va permite Ministerului Finantelor sa hotarasca daca modificarile sau introducerile de taxe sunt juste sau daca este vorba despre un abuz fiscal.

Ministrul Finantelor a motivat infiintarea Registrului prin posibilitatea de a limita abuzul fiscal. El a afirmat ca institutiile romanesti isi maresc veniturile proprii pe spinarea contribualului. De obicei, acest spor al veniturilor institutiilor publice se transforma in majorari excesive de salarii pentru functionari si dotari de lux in institutii, a aratat Vosganian cand a propus infiintarea registrului.

Citeste mai multe despre Registrul fiscal in Cotidianul

CONCURS: Castiga saptamanal 2 abonamente la Water Park Otopeni!


 

Citeste si:

Chrysler + Nissan = Love

Chrysler + Nissan = Love

Producatorul auto Chrysler se afla in negocieri cu Nissan Motor pentru productia comuna de autoturisme din clasa medie.

Rompetrol si-a ieftinit carburantii, in week-end

Rompetrol si-a ieftinit carburantii, in week-end

Rompetrol a redus, ieri, pretul la benzina si motorina, cu sase bani pe litru, a anuntat compania petroliera.

Suprematia desktop-urilor se apropie de sfarsit

Suprematia desktop-urilor se apropie de sfarsit

Specialistii si vanzatorii de calculatoare se asteapta ca pana la sfarsitul acestui an, cel tarziu inceputul anului viitor, romanii sa cumpere mai multe laptop-uri decat …

Miliardari din frecat menta si pile politice

Miliardari din frecat menta si pile politice

Mitul "renumeratiei mici, dupa buget" in institutiile de stat s-a spulberat in privinta functiilor inalte, recompensate cu venituri de invidiat chiar si in cele…

Jocul zilei

Clipul zilei

King of fighters Sfoara invizibila
Intra intr-o lume de neuitat a jocurilor arcade, a jocurilor de lupta. Cuvinte cheie: poanta sfoara invizibila strada masini
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau

 

Ti-au placut articolele si stirile noastre? Aboneaza-te la RSS, ca sa primesti instant noutatile care te intereseaza. (Detalii despre tehnologia RSS, Clienti RSS).

 

Comenteaza trimite pe ym printeaza