Steve Jobs: Hipiotul milionar în dolari

De: Mioara Tronaru / 19.08.2013, 09:00
Steve Jobs: Hipiotul milionar în dolari
De la tânărul care a abandonat colegiul la vizionarul în tehnologia informaţiei.

BBC Knowledge va difuza, luni, 19 august, de la ora 22.00, documentarul biografic ”Steve Jobs: Hipiotul milionar în dolari”. Documentarul îl prezintă pe fondatorul companiei Apple, Steve Jobs, un tip cu plete în tinereţe, cu o reputaţie de certăreţ, care deşi a abandonat colegiul, avea o ambiţie infinită şi era un perfecţionist care îi inspira pe cei din jurul lui. Un om al contradicţiilor, Steve Jobs a stăpânit arta de a profita de pe urma progresul exploziv al tehnologiei informaţiei.

Documentarul prezintă interviuri cu inventatorul World Wide Web, Sir Tim Berners-Lee, confondatorul Apple, Steve Wozniak, experta în domeniul mărcilor, Rita Clifton, şi cu actorul şi pasionatul de Apple, Stephen Fry.

Apple este o marcă definitorie pentru consumerism şi a devenit una dintre cele mai mari corporaţii din lume, produsele sale adaptându-se permanent dorinţelor moderne. Documentarul ”Steve Jobs: Hipiotul milionar în dolari” decodează formula care a dus Apple dintr-un garaj suburban la reputaţia unei companii cu supremaţie globală.