Suleyman Magnificul, aproape de final. Moare sau nu sultanul?

De: Nicoleta Nicolae / 28.11.2014, 09:00
Suleyman Magnificul, aproape de final. Moare sau nu sultanul?
Intrigile de la Palatul lui Suleyman Magnificul sunt pe final. Sleit de puteri, Suleyman cade din nou pradă bolii.

Văzând că soldaţii săi vor să se retragă din bătăliei, Baiazid se aruncă în lupta insuflându-le oamenilor săi mult curaj, însă este rănit de către Murat, fiul lui Selim şi nevoit să se retragă.

Mihrimah afla de starea gravă a lui Baiazid şi merge la Suleyman să-i ceară socoteală pentru decretul dat împotriva Baiazid. Apoi aceasta îl anunţă că vrea să divorţeze de Rustem. Însă sultanul extrem de supărat, îi spune răspicat că nu va permite că acest mariaj să se destrame.

În Konya, Selim jubilează că a reuşit să câştige bătălia împotriva fratelui său, însă este conştient ca victoria să se datorează sprijinului primit din partea sultanului.

Retras la Amasya, Baiazid este rănit, însă nu atât de grav precum cred duşmanii săi, pentru că armura dăruită de Hurrem l-a apărat de săgeata menită să-l lovească în inimă. Acesta îi scrie o scrisoare sultanului, în care îi spune că nu trebuie să se îndoiască de loialitatea sa, ca nu l-a trădat şi că singura sa luptă este împotriva lui Selim. Însă istoria se repeta ca si in cazul lui Mustafa, iar scrisoarea nu va ajunge la sultan, caci mesagerul este ucis.

Suleyman ii cere lui Selim sa adune armata si alaturi de trupele lui Sokollu, sa porneasca dupa Baiazid. Acetsa din urmă decide sa plece impreuna cu fiii si slujitorii sai pentru a se ascunde intr-un loc sigur, intrucat nu-si permiteau inca o revansa pe campul de lupta.

Starea de sanatate a sultanului se agraveaza, boala sa recidiveaza din cauza suferintelor acumulate si este indeaproape supravegheat de fiica sa. 

Prin ce chinuri trece Suleyman si cum va reactiona acesta cand va afla ca Baiazid este ajutat de catre Sahul Persiei, veti putea afla urmarind un nou episod din serialul „Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii”, la Kanal D, in aceasta seara, de la ora 20:00.

Serialul fenomen “Suleyman Magnificul – sub domnia iubirii” a pozitionat postul de televiziune Kanal D pe primul loc in preferintele telespectatorilor pe targetul All Urban, in intervalul mai sus mentionat, inregistrand 7,7% rating si 13,7% cota de piata, conform datelor furnizate de Kantar Media Romania.