Sunt o babă comunistă (trailer)

De: Mioara Tronaru / 23.08.2013, 09:00
Sunt o babă comunistă (trailer)
PREMIERA 23.08 TO: Sunt o babă comunistă. Producţie România, 2013. R: Stere Gulea. Cu: Luminiţa Gheorghiu, Marian Râlea, Ana Ularu, Anca Sigartău, Coca Bloos, Mihai Gruia Sandu. Distribuit de MediaPro Distribution

Viaţa liniştită de provincie a soţilor Emilia şi Ţucu este dată peste cap atunci când fiica lor se întoarce din Statele Unite, împreună cu logodnicul ei american. Ce ar fi trebuit să fie o întâlnire fericită se transformă repede într-o situaţie complicată şi în acelaşi timp amuzantă. Părinţii fetei află că tânărul cuplu trece prin probleme financiare grave, aşa că sunt dispuşi la orice sacrificiu pentru ca viitoare familie a fiicei lor să nu ducă lipsă de nimic.

Reputatul regizor Stere Gulea revine pe marile ecrane din 23 august odată cu lansarea în cinematografe a comediei ”Sunt o babă comunistă”, care îi va aduce în rolurile principale pe Luminiţa Gheorghiu, Marian Râlea şi Ana Ularu. La aproape un sfert de secol de la capodopera cinematografică ”Moromeţii”, regizorul Stere Gulea reia colaborarea cu directorul de imagine Vivi Dragan Vasile şi actriţa Luminiţa Gheorghiu, cea care interpretează rolul principal din comedia ”Sunt o babă comunistă”. Povestea filmului este o adaptare după bestseller-ul omonim scris de Dan Lungu. Cartea a înregistrat un real succes atât în ţară, cât şi în străinătate, fiind tradusă în 10 limbi de circulaţie internaţională. Mai mult decât atât, în 2008 Dan Lungu a fost dublu nominalizat la prestigioasele premii Jean Monnet din Franţa, devenind astfel primul român care a intrat pe lista scurtă a acestei competiţii. Scenariul semnat de Lucian Dan Teodorovici şi Stere Gulea reproduce atmosfera din carte si păstrează nota umoristică a romanului, dar, în acelaşi timp, îi conferă filmului unicitate şi originalitate. Regizorul Stere Gulea declară că „deşi aparent s-ar putea spune că nu s-a păstrat foarte mult din carte, la o analiză mai atentă, se poate constata că filmul redă cu fidelitate o mare parte a acţiunii din roman”.