Tania Popa: ”Sunt convinsă că aş fi ajuns preşedintele Republicii Moldova”

De: Mioara Tronaru / 26.06.2013, 08:00
Tania Popa: ”Sunt convinsă că aş fi ajuns preşedintele Republicii Moldova”
Este o actriţă plină de viaţă, mereu pusă pe şotii şi care ar putea face orice, numai să vrea! Tania Popa, alias Elena din sitcomul ”Tanti Florica” de la PRO TV, ne-a dezvăluit cât de incitant este să joace alături de Florin Călinescu, dar şi ce s-ar fi întâmplat dacă nu se făcea actriţă: ar fi devenit preşedinte!

– Cum e să ai o mamă că Tanti Florica?

Nu te plictiseşti niciodată pentru că e plină de surprize!

– Cât de repede ai intrat în pielea personajului pe care îl interpretezi în “Tanti Florica”? Vă asemănaţi?

Singura diferenţă dintre mine şi Elena este că eu sunt căsătorită şi împlinită, iar ea e singură şi în căutări. În rest, amândouă suntem pline de viaţă şi cu o energie debordantă (semăn cu mama Florica).

 

– Cum se comportă fiica cu mama?

Fără menajamente, doar îi sunt fiica şi repet… îi semăn!

 

– Ce incidente neplăcute sau haioase s-au întâmplat la filmări?

Incidente haioase se întâmplă câte unul pe minut. Incidentul neplăcut a fost, ca şi în sezonul trecut, că mi s-a deplasat umărul. Diferenţa e că în sezonul acesta echipă era deja pregătită… calmă.

 

– Joci alături de Florin Călinescu! Este pentru prima dată când vă întâlniţi pe platourile de filmare şi jucaţi împreună?

Acest serial e prima ocazie cu care îl întâlnesc pe domnul Călinescu şi am avut plăcerea să descopăr un partener generos şi extrem de inventiv (pe gustul meu), un om cu personalitate puternică şi, culmea, foarte sensibil.

 

– Ce ai avut de învăţat de la el?

Să fii hotărât, puternic şi să ai coloana vertebrală.

– În afară de serialul de la PRO TV, unde te mai pot vedea fanii?

La Teatrul Naţional, unde sunt angajata şi în multe alte locuri unde sunt invitată, prea multe ca să le enumăr. Dar cine vrea mă poate găsi cu uşurinţă.

 

– E adevărat că dacă nu ai fi plecat de acasă, din Republica Moldova, in loc de actriţă acum ai fi ajuns Primar la Căuşeni?

Acum sunt convinsă că aş fi ajuns preşedintele Republicii Moldova, dar dacă e să fiu serioasă, poate aş fi avut o casă de modă în străinătate. Când îmi voi lansa o colecţie cu siguranţă voi face mult tamtam şi veţi afla multe detalii. Deocamdată, păstrez în interiorul meu toată nebunia.

– Cum este la rândul ei, că mamă, “fetiţa” lu’ “Tanti Florica”?

Extrem de iubitoare, care îşi creşte copiii în stil spartan. Le ofer multă libertate în dorinţa de a-i cali pentru viaţa ce îi aşteaptă.

Dana Popa