Taylor Swift este prima artistă care primește Global Icon Brit Award

De: Ana Obretin / 10.05.2021, 10:26
Taylor Swift este prima artistă care primește Global Icon Brit Award

Cântăreața americană Taylor Swift va fi prima artistă care va primi Global Icon Brit Award. Artista va fi recompensată pentru „impactul imens asupra muzicii de pretutindeni și pentru repertoriul incredibil”, la ceremonia care va avea loc marți seară, la O2 Arena din Londra.

La gala premiilor industriei muzicale britanice, Swift mai este nominalizată anul acesta pentru cea mai bună artistă internațională, aceasta fiind a șasea selecție a sa la Brit Awards, scrie The Guardian.

“Și-a folosit platforma pentru a evidenția numeroase probleme la nivel global și, recent, a fost lăudată pentru campaniile de sprijinire a comunității LGBTQ”, au mai spus organizatorii Brit Awards.

Printre personalitățile recompensate anterior cu premiul Global Icon se numără Elton John, Robbie Williams și David Bowie.

Luna trecută, Swift s-a situat pe primul loc în topurile britanice cu al șaptelea album de studio, „Fearless (Taylor’s Version)”. Acesta este al treilea său album care ocupă prima poziție în clasamentele muzicale în ultimele 260 de zile.

Gala Brit Awards de marți seară, găzduită de Jack Whitehall, va fi cu public – 4.000 de persoane vor asista la eveniment, în cadrul unui experiment guvernamental menit să stabilească modul în care vor putea fi organizate pe viitor show-urile live.

Dua Lipa, Arlo Parks, Celeste, duoul rap Young T & Bugsey și DJ-ul și producătorul Joel Corry au primit câte trei nominalizări la premiile de anul acesta.

CITEȘTE ȘI: Albumul “Evermore” al lui Taylor Swift, vândut în peste un milion de copii în prima săptămână

Taylor Swift şi Billie Eilish, marile câştigătoare la gala Grammy 2021; Beyonce a stabilit un nou record

Taylor Swift, dată în judecată de un parc tematic, pentru încălcarea mărcii comerciale

FOTO: Profimedia