Tom Cruise, cândva în viitor

De: Mioara Tronaru / 06.06.2014, 13:48
Tom Cruise, cândva în viitor
Nominalizat de trei ori la Oscar, Tom Cruise a jucat până acum în 41 de filme, dintre care patru SF-uri.

Din stufoasa filmografie a lui Tom Cruise, doar patru filme se înscriu în genul science-fiction. Ultimul dintre acestea, “Edge of Tomorrow” are premiera astăzi pe marile ecrane. Până ajungeţi la film, vă propun o scurtă trecere prin SF-urile cu Tom Cruise în rolul principal.

 

Edge of Tomorrow: Prizonier în timp / Edge of Tomorrow (2014)

Tom Cruise este Cage, iar acţiunea este plasată într-un viitor apropiat. Deja Terra este în plin război cu o rasă extraterestră foarte hotărâtă să extermine întreaga populaţie a planetei. Tom Cruise ajunge pentru prima dată pe linia de front şi nu are nicio şansă de supravieţuire, aşa că şocul de a-l vedea mort din primele secvenţe nu e egalat decât de faptul că personajul interpretat de el reînvie…

 

Oblivion. Planeta uitată / Oblivion (2013)

Tom Cruise este Jack Harper, un tehnician care repară dronele anti-alien. Suntem în anul 2077, iar Terra se află într-o epocă postapocaliptică. Pământul a fost distrus în urma unui război cu extratereştri, iar misiunea lui Tom Cruise este să se asigure de buna funcţionare a sistemului de extragere a ultimelor resurse ale planetei pentru a fi trimise pe Titan, un satelit al lui Saturn unde s-a refugiat întreaga omenire. El şi coechipera lui Vika sunt ultimii oameni care au rămas pe Terra. Totul e simplu până în momentul în care Tom Cruise se întâlneşte cu… Tom Cruise.

 

Războiul lumilor / War of the Worlds (2005)

Tom Cruise este Ray Ferrier, un tată divorţat care tocmai se trezeşte cu cei doi copii pe cap pentru perioada weekend-ului. Nu e nici pe departe un tată ideal, iar atacul asupra Terrei care se dezlănţuie imediat nu-l ajută deloc. Uriaşe maşini de război ies la lumină de sub pământ distrugând totul în jur. Singura şansă de supravieţuire este fuga, problema e că nu prea ai unde să fugi.

 

Raport special / Minority Report (2002)

Tom Cruise este John Anderton. Suntem în aprilie 2054, iar crima a fost eradicată. Poliţia are un departament special, numit “pre-crima” care funcţionează astfel: trei clarvăzători ştiu dinainte când şi cine va comite o crimă, datele sunt preluate şi omuciderea este împiedicată chiar dinainte de a se întâmpla. Dar în următoarea viziune a clarvăzătorilor, înşuşi Tom Cruise este criminalul.

Mioara Tronaru