Tom Hiddleston: Întotdeauna mi-a plăcut Hook

De: Mioara Tronaru / 16.02.2014, 09:00
Tom Hiddleston: Întotdeauna mi-a plăcut Hook
Agitaţie mare în Pixie Hollow! Zarina, o zână păstrătoare a prafului magic, îşi uneşte forţele cu piraţii ticăloşi din Skull Rock conduşi de un tânăr pe nume James, care va fi cunoscut curând drept Căpitanul Hook. Cum se rezolvă situaţia, vom vedea cu toţii în “The Pirate Fairy”, care vine în România în această primăvară. Până atunci, cum a fost la ”filmări”, ne povesteşte chiar Căpitanul Hook, adică Tom Hiddleston.

– Cum ai descrie personajul tău din “The Pirate Fairy” / ”Zâna pirat”?

În filmul “Zâna pirat” joc rolul lui James, un pirat tânăr, optimist, plin de energie şi inocent – dacă se poate să fii inocent ca pirat. E un personaj cu o prospeţime tinerească. Ca actor, întotdeauna caut un personaj cu un parcurs frumos, un personaj conectat la poveste într-un mod interesant. Ei bine, James are o călătorie incredibilă. Ador să fiu în public şi să urmăresc poveşti de proporţii epice – iar acest film este exact aşa.

– Cum este relaţia lui James cu Zarina, noua zână din Pixie Hollow care apare în poveste?

James o adoră pe Zarina, îi oferă daruri şi e bun cu ea. Sunt cei mai buni prieteni, iar el se referă la ea drept căpitanul bărcii lor. James vrea să-i facă viaţa uşoară Zarinei. Ea e şefa şi are încredere totală în el. În film, Zarina îl învaţă pe James cum să zboare, folosind Blue Pixie Dust (praful magic albastru), iar el e încântat de acest lucru. E cel mai palpitant lucru care i s-a întâmplat vreodată. La început, e un pic speriat. E cam nesigur şi nu-i vine să creadă ce i se întâmplă, dar apoi se obişnuieşte. Apoi află cum să folosească Pixie Dust, precum şi cum să-l producă. Vrea să ştie totul despre acest praf magic.

– Ce ne poţi spune despre cântecul piraţilor pe care îl cânţi în film?

Cântecul se numeşte “The Frigate that Flies” (Fregata care zboară) şi poate fi ascultat la mijlocul filmului. În acest punct al poveştii, toată lumea e fericită. Zarina este încântată, îi îndrăgeşte pe piraţi. Cerul e albastru şi ei visează la toate locurile pe care le vor prăda şi jefui. Cântecul e despre ce înseamnă să fii pirat şi, mai ales, să fii pirat pe o corabie de piraţi zburătoare! Are o energie uimitoare care aduce aminte de vechii marinari şi de navigatul pe valuri înalte. Are un ritm extraordinar, foarte însufleţit şi vesel. Nu am cântat niciodată într-un studio de înregistrări înainte. Am avut multe înregistrări – pentru cărţi audio sau reclame –, dar să cânt într-un astfel de studio a fost complet nou pentru mine. Am cântat pe scenă şi am fost în musicaluri, dar cântatul în studio a fost cu adevărat pasionant. Am fost puţin intimidat la început. Îmi spuneam “Oau, sunt la Disney şi înregistrez un cântec pentru un film Disney!”. Am crescut cu melodiile minunate de la Disney. Copilăria mea a fost plină de cântece din “Aladdin”, “Regele Leu”, “Mary Poppins” şi “Cartea Junglei”, aşa că am fost un pic speriat, iniţial. Însă după ce mi-am făcut încălzirea, m-am distrat de minune. Mi-am găsit vocea şi a fost extraordinar şi foarte amuzant.

– Cât de dificil este să lucrezi doar cu vocea la un proiect de animaţie precum acesta?

Îmi place foarte mult să lucrez doar cu vocea, pentru că eşti lipsit de unele dintre uneltele tale. Nu mai ai la dispoziţie corpul sau ochii, care spun atât de mult din poveste atunci când joci. Când te bazezi doar pe voce, ea trebuie să transmită întreaga poveste, ceea ce înseamnă că trebuie să munceşti mai mult, în cel mai captivant mod cu putinţă. Ai mai multă libertate, pentru că singura limită e dată de imaginaţia ta.

– Ce părere ai despre procesul de animaţie de la Disney?

Să observi procesul de animaţie e un lucru magic. Dintre toate darurile pe care le primesc oamenii când se nasc, desenatul, pictatul şi reprezentarea ilustrată nu reprezintă punctele mele forte. I-am admirat întotdeauna pe oamenii care au acest dar. Studiourile de la Disney sunt pline de oameni care sunt asemeni unor magicieni pentru mine.

– Cum ai descrie înfăţişarea lui James şi a prietenilor săi piraţi?

Tânărul James este pe o corabie plină de piraţi de diferite forme. Practic, aceşti piraţi sunt pătraţi, şi rectangulari, şi trapezoidali. Dar James e foarte uman. El e tânăr şi suplu şi arată foarte spilcuit. Are părul lung şi un aer tineresc.

– Ai vrut să fii pirat când erai mic?

În timpul vacanţelor de vară, surorile şi verii mei scriau piese de teatru. Iar la sfârşitul verii le jucam în faţa părinţilor. Atunci am început să joc. Surorile mele şi verişoara mea cea mare, Zoe, scria piesa, iar vărul Matt aranja scena. Era foarte priceput, aşa că făcea săbii, corabia, marea ş.a. Iar eu jucam întotdeauna personajul negativ. Sunt destul de sigur că l-am jucat pe Căpitanul Hook la un moment dat.

– Ce crezi despre Căpitanul Hook din poveştile cu Peter Pan?

Hook vrea să fie tipul cel rău. Nu e un tip rău complicat, care crede despre el că e bun. El ştie că e rău. Se bucură de asta. E încântat că e pirat şi are ţeluri mari de a prăda şi a jefui. Copil fiind, îl placi pentru asta. Îţi este şi teamă de el, dar îl şi îndrăgeşti. Îţi spui “Uită-te la el, simţindu-se atât de bine. Este atât de elegant, de stilat şi de inteligent”. Întotdeauna mi-a plăcut Hook. Mi s-a părut un personaj extraordinar.

– Cât de mare admirator al Peter Pan eşti?

Am crescut cu “Peter Pan”. Am crescut cu cartea lui J.M. Barrie şi cu filmul de la Disney. Era unul dintre filmele pe care eu cu surorile mele – cu întreaga familie – le urmăream în buclă. Am crescut cu toate primele filme Disney, inclusiv “Cartea Junglei”, “Peter Pan”, “Frumoasa adormită”, “Robin Hood” şi “Mary Poppins”, care este unul dintre filmele mele favorite.

– Cum te simţi să faci parte dintr-un nou film emblematic, a cărui acţiune se petrece în Pixie Hollow şi Neverland?

Copil fiind, mi-a plăcut mult povestea ţinutului Neverland. Mă uitam la “Peter Pan” şi am adorat povestea cu Lost Boys (Băieţii pierduţi), cu piraţii, precum şi cu Tinker Bell şi Wendy. Mi-au plăcut enorm. Niciodată, în cele mai îndrăzneţe vise ale mele, nu mi-am imaginat că într-o zi voi fi un actor chemat să joace un rol într-un astfel de film. E nemaipomenit. E o mare onoare – mă simt extrem de mândru şi de fericit.

– Ce te entuziasmează cel mai mult legat de lansarea filmului?

Sora mea mai mare are o fiică şi ea va iubi filmul. Acest lucru mă face extrem de fericit. Când voi avea copii, sper să-l vadă şi ei. Şi sper să se amuze că tatăl lor a jucat acest rol emblematic.

Foto: ©2013 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.