Top 10: Cele mai spectaculoase drumuri din România

Apropo.ro / 16.06.2013, 12:00
Sunt frumoase de îți taie răsuflarea, sunt bune de parcurs pe timpul vacanței, și nu numai, și toate sunt în România - Top 10 drumuri spectaculoase.

Top 10 drumuri spectaculoase din România este prezentat de Promotor, care a ales în mod special drumurile care au un asfalt relativ bun – ar fi fost și altele, celebre, cum ar fi Reșița-Anina-Mehadia, Valea Cernei, Defileul Jiului, Pasul Rucăr-Bran sau Cheile Bicazului, dar care din cauza stării proaste sau foarte proaste a carosabilului trebuie amânate de către iubitorii de condus.

10. Cernavodă – Capidava – Saraiu – Topolog – Horia – Măcin – Tulcea (DJ 223, DN 22A, DN22D, DN22)

Drumul începe chiar la ieșirea din autostrada A2 în cazul în care veniți dinspre București sau Constanța, dar îl poți accesa parțial și dinspre Moldova, trecând cu bacul dinspre Galați sau Brăila. Dacă DJ 223 din zona Cernavodă -Saraiu e în stare mai puțin bună și îți oferă peisaj de Deltă, întreg circuitul Topolog- Tulcea (DN 22A, DN 22D, DN 22) este în stare foarte bună și trece brusc de la linii drepte lungi și rapide (de tipul Route 66) la serpentine și peisaj montan. Porțiunea Măcin – Tulcea este un Nurburgring românesc deschis circulației publice, cu serpentine și viraje de toate felurile combinate cu un peisaj unic aflat spre nord: începutul Deltei Dunării.

9. Buzău-Nehoiu-Întorsura Buzăului (DN10)

Este unul dintre cele mai libere drumuri asfaltate care traversează Carpații spre Brașov. Practic abordezi serpentinele care urcă spre lacul de baraj Siriu, într-un peisaj inițial piemontan destul de ars de soare, dar care devine repede unul montan plin de verdeață. După lacul de acumulare vei trece și prin Cheile Buzăului, iar de aici până la Brașov mai ai doar o oră de mers.

8. Brașov-Săcele-Cheia-Ploiești (DN1A)

Drumul se urnește mai greu din orice parte e abordat, cu camioane și trafic destul de mare, însă pe porțiunea Lacul Țărlung – Cheia este absolut magnific. Preferabil să îl abordezi ca alternativă la Valea Prahovei, însă frumusețea i-o vei putea admira mai ales în extrasezon, când e mai puțin circulat. Atenție la trecerile reptetate peste calea ferată – dacă prinzi o barieră, iar trenul merge în direcția ta de mers, ai toate șansele să le prinzi pe toate celelalte. Mai bine faci o binemeritată pauză în acest caz.

Citește mai multe detalii despre Top 10 cele mai spectaculoase drumuri din România, pe Promotor.ro

Foto: Xplorio, Mediafax Foto.