Top 6 actori care au ucis în viaţa reală

Apropo.ro / 27.09.2014, 09:00
Top 6 actori care au ucis în viaţa reală
Există vedete din lumea filmului care şi-ar dori să steargă definitiv trecutul lor întunecat. Unii au făcut închisoare, alţii au scăpat cu amenzi.

1. Charles S. Dutton

dutton

Nominalizat la Globurile de Aur, pentru „Lecţia de pian”, şi cunoscut mai ales pentru apariţiile din seria Alien, Charles S. Dutton a făcut ani grei de închisoare. Înainte să devină un actor celebru, Dutton (63 de ani) a fost închis pentru crimă şi posesie ilegală a unei arme de foc şi a fost pedepsit şi pentru că a pornit o revoltă în închisoare. În 1968, pe când avea doar 17 ani, Dutton s-a luat la bătaie cu un bărbat pe care l-a ucis. Deşi actorul a susţinut că bărbatul l-a atacat, a fost condamnat la şapte ani de închisoare. Imediat după eliberare, Dutton a fost arestat din nou, pentru posesie ilegală a unei arme de foc. A mai făcut încă trei ani de închisoare. A doua perioadă petrecută după gratii l-a ajutat să-şi termine studiile şi, în cele din urmă, chiar să-şi dea masteratul în actorie la Yale.

2. Lillo Brancato Jr.

lillo

Actorul columbian de 38 de ani a apărut în numeroase filme celebre precum „Poveste din Bronx”, „Inamicul Statului” sau serialul „Soprano”. În iunie 2005, a fost arestat, alături de bunul său prieten Steven Armento. Cei doi au fost implicaţi într-un jaf în Bronx, jaf în urma căruia şi-a pierdut viaţa ofiţerul de poliţie Daniel Enchautegui. Lillo şi Steven au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă. Totuşi, după ce s-a stabilit că Steven a tras glonţul fatal, condamnarea lui Lillo a fost schimbată la 10 ani. Actorul a fost eliberat, pentru bună purtare, în decembrie anul trecut. Iar în curând va reveni pe ecrane, Lillo urmând să apară în pelicula „Monsters of Mulberry Street”, alături de Eric Roberts.

3. Rebecca Gayheart

rebecca

Actriţa de 43 de ani a apărut în tot felul de filme şi seriale celebre, de la „Urban Legend”, „Scream 2” şi „Nimic de pierdut” până la „Medium” şi „CSI Miami”. În 2001, Rebecca a pierdut controlul maşinii pe care o conducea şi a lovit mortal un băieţel în vârstă de 9 ani. Actriţa şi-a recunoscut vina, scăpând astfel de o condamnare la închisoare cu executare. Atunci, Rebecca a precizat că „oricum acest incident mă vă bântui pe durata întregii vieţi”. Rebecca a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare şi 750 de ore de muncă în folosul comunităţii. A plătit o amendă de 2.800 de dolari, iar permisul i-a fost suspendat pentru un an.

4. Matthew Broderick

matt

A fost nominalizat la Globurile de Aur, Premiile Grammy şi MTV Movie Awards. A apărut într-o mulţime de pelicule de succes şi s-a iubit cu câteva dintre cele mai cunoscute femei de la Hollywood. Dar Matthew Broderick rămâne cu o pată uriaşă în trecut. În 1987, pe când se află într-o vacanţă în Irlanda de Nord, Matthew a provocat un accident de circulaţie în urma căruia şi-au pierdut viaţa două femei, mamă şi fiică. Familia victimelor a solicitat cinci ani de închisoare, cu executare, dar actorul a scăpat cu o amendă. În 2003, la 16 ani de la accident, Martin Doherty, fiul uneia dintre victime şi fratele celeilalte, a precizat că l-a iertat pe Broderick şi ar vrea să aibă o întâlnire cu el, pentru a pune capăt trecutului. Broderick a refuzat, iar în 2012 a apărut într-o reclamă pentru Honda, reclamă ce i-a adus multe milioane de dolari, spre dezamăgirea familiei victimelor.

5. John Wilkes Booth

john

Booth rămâne în istorie drept actorul care l-a ucis pe preşedintele american Abraham Lincoln, pe 14 aprilie 1865. După 12 zile, Booth a fost ucis de un sergent al armatei americane, într-un schimb de focuri. Actorul a refuzat să se predea.

6. Robert Blake

robert

Robert Blake (80 de ani) a câştigat un Glob de Aur în 1976 şi un Premiu Emmy în 1975, ambele pentru rolul detectivului Tony Baretta în serialul „Baretta”. În 1999, Robert Blake a început să petreacă tot mai mult timp în compania artistei Bonnie Lee Bakley, care în paralel se vedea şi cu Christian Brando, fiul lui Marlon Brando. Bonnie avea reputaţia de a umbla cu oameni bătrâni şi bogaţi, pentru banii acestora. Femeia a rămas însărcinată şi s-a măritat cu Robert Blake, în noiembrie 2000, după ce testul ADN a arătat că acesta este tatăl copilului. Era a doua lui căsnicie, deşi avea 66 de ani, şi a zecea ei căsnicie, deşi avea „doar” 44 de ani.

În mai 2001, cei doi au ieşit la cină, în oraş, iar Bonnie a murit fiind împuşcată în cap, în timp ce se afla în maşină. Tot incidentul a fost învăluit în mister. În aprilie 2002, Robert Blake a fost arestat împreună cu bodyguardul său, Earle Caldwell. Cei doi au fost arestaţi, după ce doi cascadori, retraşi din activitate, au depus mărturie susţinând că Blake vroia să-i angajeze pentru a-i ucide nevasta. Condamnat la închisoare pe viaţă în 2002, Blake a fost eliberat un an mai târziu, după ce a depus o cauţiune de 1,5 milioane de dolari. În martie 2005, Blake a fost achitat. În noiembrie 2005, cei trei copii ai lui Bonnie Lee Bakley au deschis un proces civil împotriva lui Blake şi au obţinut câte 10 milioane de dolari.

Tags: