Top 6 – restaurante turceşti din Bucureşti!

Apropo.ro / 26.08.2014, 08:00
Top 6 - restaurante turceşti din Bucureşti!
Turcia este un adevărat paradis pentru gurmanzi, oferind o experienţă de neuitat prin combinaţia excelentă a gusturilor. Dacă iubeşti baclavaua, kabapul, kadayiful şi preparatele tradiţionale turceşti, iată un top al restaurantelor din Bucureşti.

Ai la dispoziţie diverse preparate tradiţionale din Ţara Semilunii, care să îţi amintească de acele locuri şi de concediile minunate petrecute acolo.

Iată doar opt restaurante turceşti din Bucureşti, cu precizarea că sunt mult mai multe, la fel de bune şi de frumoase:

1) Memos

Strada Iacob Felix 15, Bucureşti; Tel: 021 212 83 27; 021 317 70 37

Restaurant Memos situat foarte aproape de Piaţă Victoriei, este un restaurant intim cu specific turcesc, cu toate aromele puternic orientale incluse, însă puteţi găsi şi preparate tradiţionale romaneşti şi internaţionale şi chiar meniuri vegetariene. Specialitatea casei este sis-kebap-ul, dar se recom,anda şi ceaiul turcesc sau o cafea la ibric delicioasă sau o porţie de saraile, halva ori baclava. Restaurantul are o capacitate de  50 de persoane şi deţine şi instalaţie aer condiţionat.

Produsele vegetariene se încadrează între 10-15 lei, iar cele care conţin carne pot ajunge şi la 25 de lei.

2) Sultan

Pache Protopopescu 97, Bucureşti; Tel: 031.100.00.56, 0723.00.00.06

Sultan este un restaurant turcesc bun, cu oferte diverse şi accesibil la preţ. Este măre, spaţios, singura problemă, pentru unii, fiind aceea că nu servesc băuturi alcoolice, după obiceiul multor restaurante din Turcia.

În lipsa băuturilor alcoolice, se poate bea un espresso lungo (5 lei), un cappuccino (7 lei), o limonadă la pahar (6 lei) sau chiar un un turcesc la păhărel costă 2 lei.

ALTE OFERTE

– Humus cu carne şi snubar, in original Humus Etli ve Fistikli cu năut, tahină, muguri de pin, carne, ulei de măsline, lămâine şi condimente – 12 lei
– Moutabal, o pastă de vinete, tahină, iaurt, ulei de măsline şi condimente – 10 lei
– Salata Tabule – cu pătrunjel, roşii, ceapă, grâu, ulei de măsline şi condimente – 10 lei
– Ras as Fur, adică bucăţi de carne de vită sau pui, ceapă, sos de rodii şi condimente – 12 lei

Sursa: nwradu.ro

3) Saray

Strada Lipscani, nr. 21 Bucureşti , Sector 3 ; Tel: 0733 135 834

Aici, clienţii se pot delecta cu cele mai fine plăceri turcesti, printre care… pâine proaspată turcească, sosuri şi baclava facută ca acasă, toate felurile de mâncare fiind preparate zilnic, folosind cele mai proaspete ingrediente. Varietatea, simplitatea reţetelor şi calitatea ingredientelor turceşti sunt garanţia unei mese delicioase.

Preţul unui meniu variază între 100-150 lei.

4) Les Ottomans

Str. Iancu Capitanu, nr.26 Bucureşti , Sector 2 ; Tel: 0722 600 630

Restaurantul “Les Ottomans“ devine locul potrivit pentru business lunch, întâlniri cu prietenii şi familia, totul într-un decor cald şi modern. Este un restaurant turcesc situat în centrul oraşului, intre Calea Moşilor şi Foişorul de Foc, Sector 2, Bucureşti, într-un ambient liniştit şi relaxant care îmbina modernul cu mâncarea tradiţională turcească.

Meniul este specific oriental – mâncare turcească. Se întinde de la mezze calde şi reci până la mâncăruri consistente de tip Kebap.

 Printre specialităţi noastre se regăsesc tradiţionalele Kebab-uri şi Fistikli Kebap, preparat în care se găseşte un ingredient mai puţin obişnuit, fisticul, oferind mâncării un aer deosebit.

Pentru fumătorii dornici de gustul tipic al tutunului aromat al narghilelei turceşti, restaurantul Les Ottomans oferă această experienţă la preţul de 25 lei.

   
5) Divan

Strada Franceză nr. 46-48, Bucureşti; Tel: 021.312.30.34

E amenajat după standarde moderne turceşti de decoraţiuni interioare conforme acelor locuri. Porţiile sunt satisfăcătoare, iar preţurile pe măsură.

Preţul unui meniu variază tot între 100-150 lei.

6) Anatolia

B.dul Pache Protopopescu, Nr. 97, Sector 2, Telefon: 031.100.00.56; 0723.000.006

Restaurant Anatolia, cu specific turcesc, vă aşteaptă să descoperiţi delicatese din vastă bucătărie turcească, printre care istim kebap, spanac cu orez sau fasole scăzută cu carne de vită, dar şi preparate din bucătăria românească. Iar dacă poftele dumneavoastră se vor îndrepta spre un meniu internaţional, puteţi alege dintr-o gamă la fel de diversificată care să vă satisfacă pe deplin dorinţele culinare.

Şi aici, preţul unui meniu variază tot între 100-150 lei.

Dragoş TĂNASE