Planuri pentru vacanţa de vară. Destinaţiile însorite din sudul Europei sunt în top

Mai mult de un sfert dintre români preferă să îşi cheltuiască banii pe călătorii, conform studiului internaţional despre călătorii realizat de momondo.ro anual. Aşadar, încotro ne îndreptăm vara aceasta? Datele arată faptul că cei mai mulţi dintre noi aleg să-şi petreacă mult aşteptata vacanţă de vară în destinaţii mediteraneene.

Până la ora actuală, cei mai mulţi europeni şi-au pregătit deja planurile pentru evadarea de vară. Specialiştii au întrebat călătorii din 26 de ţări, inclusiv România, despre obiceiurile lor de călătorie.


Destinaţiile însorite din sudul Europei sunt în top

La nivel global, 52% dintre respondenţi au răspuns că în vara lui 2018 plănuiesc o vacanţă la plajă. Acest procent este încă şi mai ridicat când vine vorba de români – 65% dintre aceştia urmează să-şi petreacă concediul într-unul dintre oraşele însorite din sudul Europei timp de o săptămână. Al doilea tip de vacanţă pentru care românii optează sunt drumeţiile.

Cele mai căutate trei destinaţii pentru anul acesta sunt Barcelona, Lisabona şi Palma de Mallorca, cu un cost al biletelor de avion de sub 200 de euro. Roma este cea mai ieftină destinaţie din punct de vedere al costului de zbor (115 euro) şi a cincea destinaţie în topul preferinţelor românilor în 2018.
Totodată, patru dintre cele cinci destinaţii cu cea mai mare creştere de anul acesta sunt cele cu ieşire la Marea Mediterană sau la Oceanul Atlantic. Căutările pentru oraşul Ponta Delgada, capitala insulelor Azores, au crescut cu 393% faţă de anul trecut, urmate de cele pentru Antalya, Turcia. Madeira şi Las Palmas de Gran Canaria sunt alte două oraşe care trezesc interesul românilor anul acesta. Biletul de avion către acestea costă  261 de euro,  respectiv 242 de euro.

Cluj rămâne principala destinaţie internă de interes

Planurile de călătorie ale românilor pentru această vară nu exclud teritoriul propriei ţări. Principala destinaţie internă către care mai mulţi călători români se îndreaptă şi vara acesta este Cluj, menţinându-şi preferinţa din 2017. A doua cea mai căutată destinaţie din România în cel mai cald anotimp din an este Bucureşti, capitala în care putem uita totuşi de zilele toride pentru că pune la dispoziţie numeroase colţuri de relaxare, cu delicii pentru toate gusturile şi temperaturile care îi calcă pragul.

Top 5 destinaţii interne către care românii sunt interesaţi să călătorească în această vară este completat de Constanţa, Timişoara şi Iaşi.

Facem economii pentru a ne bucura de o săptămână la plajă, în străinătate

Studiul despre călătorii arată faptul că 67% dintre români pun bani deoparte pentru vacanţa de vară, comparativ cu 53%, la nivel global. Mai mult, 34% dintre respondenţii români au spus că preferă să se abţină de la cumpărături sau de la ieşirile în oraş pentru a economisi bani pentru mult aşteptatul concediu. Pe durata vacanţei, 43% dintre români preferă să cheltuiască mai puţin pe cumpărături şi numai 18% ar renunţa la excursiile sau la vizitarea obiectivelor turistice.

Galerie foto

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații