Topul celor mai scumpi fotbalisti din Liga I

Apropo.ro / 10.07.2008, 12:22
Sumele de transfer ale fotbalistilor romani plecati din Liga I au inceput sa creasca. Apropo.ro va propune un top al celor mai scumpi jucatori.

Chiar daca Mircea Sandu declara in urma cu cateva zile ca in Romania nu exista jucator care sa valoreze mai mult de 3 milioane de euro, se pare ca cifrele vehiculate in ultimul timp pentru transferul unor jucatori romani din Liga I tin sa il contrazica pe presedintele FRF.

Majoritatea cluburilor din Romania isi realizeaza bugetele in functie de banii castigati din transferul de jucatori, dar exista si unele echipe in Liga I care au scos bani frumosi in urma vanzarilor masive de jucatori catre campionatele externe.

Intr-un top al celor mai profitabile 10 transferuri de jucatori plecati din Liga I, realizat de Apropo.ro, pe locul 10 se situeaza fostul jucator al Stelei, Nicolae Dica, care a fost transferat de Catania pentru doar 2 milioane de Euro, chiar daca atacantul a reusit sa inscrie 4 goluri in grupele Ligii Campionilor.

Pe locul 9 se afla Adrian Mutu, starul Fiorentinei si al echipei nationale a Romaniei, care a fost vandut de Dinamo pentru doar 2,2 milioane de euro, desi au existat voci care au spus ca valoarea transferului ar fi fost mult mai mare.

Locul 8 in acest top este ocupat de fostul fundas al Gloriei Bistrita, Laszlo Sepsi, care a fost cumparat de portughezii de la Benfica Lisabona pentru 2,5 milioane de euro.

Pe pozitia a saptea se afla fostul varf de atac al cainilor, Marius Niculae, care a fost transferat cu 3 milioane de euro de o alta echipa din Portugalia, Sporting Lisabona, pe vremea cand la echipa lusitana era antrenor Ladislau Boloni.

Locul 6 este ocupat de fostul fundas dreapta al Stelei, George Ogararu, care a fost cumparat de Ajax Amsterdam pentru 3,3 milioane de euro.

In top 5 isi face aparitia fostul varf al Rapidului, Daniel Niculae, care a fost transferat de AJ Auxxere pentru suma de 3,3 milioane de euro, dupa parcursul extraordinar al giulestenilor din Cupa UEFA.

Pe locul 4 se gaseste un alt varf al Rapidului, Ionut Mazilu, cedat de gruparea giulesteana ucrainienilor de la Dnepr Dnepropetrovsk pentru 4 milioane de euro.

In top 3 isi face aparitia cel mai bun jucator roman al tuturor timpurilor, Gheorghe Hagi, care a fost vandut de Steaua, in 1990, catre Real Madrid pentru 4,3 milioane de dolari. Trebuie mentionat faptul ca, in acea perioada, dolarul era mult mai valoros decat in zilele noastre.

Locul al doilea este ocupat de fostul fundas al lui Dinamo, Radu Stefan, transferat de catre Lazio Roma pentru suma de 5,4 milioane de euro.

Pe primul loc si cel mai scump jucator plecat vreodata din fotbalul romanesc ar putea deveni fundasul Rapidului, Cristian Sapunaru, in cazul in care tranzactia dintre Rapid si FC Porto se va parafa pentru suma de 6 milioane de euro.

 

Crezi ca jucatorii romani ar trebui vanduti pe sume mai mari?

Comenteaza aici argumentele tale

CONCURS: Castiga invitatii la ArtMania Festival 2008!


 

Citeste si:

Rednic, la cutite cu actionarii lui Dinamo

Rednic, la cutite cu actionarii lui Dinamo

Nemultumit dupa ce Dinamo a terminat la egalitate, scor 2-2, cu Croix de Savoie, ocupanta primului loc in clasamentul campionatului de amatori al Frantei, Mircea Rednic…

Soc la Steaua! Adrian Ilie a parasit clubul din Ghencea

Soc la Steaua! Adrian Ilie a parasit clubul din Ghencea

Adrian Ilie si-a anuntat, in aceasta seara, demisia din functia de manager general al Stelei, la un an de la preluarea acestei functii. Din primele indicii se pare ca …

Sapunaru a devenit cel mai scump transfer din Romania

Sapunaru a devenit cel mai scump transfer din Romania

Fathi Taher a recunoscut faptul ca jucatorul Rapidului, Cristian Sapunaru, a fost transferat de campioana Portugaliei, FC Porto, pentru suma de 6 milioande euro. Conform…

Lobont a revenit sub comanda lui Rednic

Lobont a revenit sub comanda lui Rednic

Bogdan Lobont, goalkeperul din poarta cainilor, a tinut sa ii linisteasca pe fanii dinamovisti si a spus ca va ramane in continuare la clubul din Stefan cel Mare pentru …

Jocul zilei

Clipul zilei

Totem Destroyer Blonda de la DEX – Ep 4 – Abominabil
Totem-ul nu trebuie sa cada pe sol Cuvinte cheie: blonda de la dex video abominabil
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau

 

Ti-au placut articolele si stirile noastre? Aboneaza-te la RSS, ca sa primesti instant noutatile care te intereseaza. (Detalii despre tehnologia RSS).

 

Comenteaza trimite pe ym printeaza

Imagine: Mediafax Foto