Tora Vasilescu şi Carmen Ionescu – Cele mai bune prietene în State de România

Apropo.ro / 03.08.2009, 00:00
Tora Vasilescu şi Carmen Ionescu - Cele mai bune prietene în State de România
Două actriţe mari îşi dau replica la PRO TV din această toamnă în serialul de comedie “State de România”. Tora Vasilescu intră în rolul unei avocate şi e pusă în situaţia de a lupta în instanţă pentru prietena ei din şcoală, Paula Elena Teodorescu. Carmen Ionescu îi dă viaţă acestui personaj care provine dintr-o familie de boieri şi trăieşte cu nostalgia unor vremuri trecute.

Tora Vasilescu
30% din personalitate pentru personaj

Avocata Cella Serghi intervine în partajul dintre primarul Marcel Popeangă şi prietena ei veche, Paula Elena Teodorescu. Iar presiunea devine enormă.

– Cum e în rol de avocată?
Cred că e un rol interesant, dar mai multe voi descoperi pe măsură ce ac­ţiu­nea va lua amploare. Perso­na­jul meu rămîne acelaşi din “Regina”, aşa că voi merge pe aceeaşi idee. E o fe­me­ie sobră, inteligentă, îşi urmă­re­şte in­teresele. Beneficiile sînt cele care pri­­mează pentru ea. Faţă de Paula, pri­­etena ei cea mai bună, totul este în­să făcut cu politeţe. Am avut de-a fa­­ce cu atîtea doamne avocat încît nu o să fie deloc greu să interpretez acest personaj.

– Ce îi imprimaţi din perso­nali­tatea dvs.?
Cîteodată mă gîndesc că, indiferent ce am face, exprimăm cel puţin 30% din personalitatea noastră în orice rol. Prin personaje, scoatem multe um­bre ale caracterului nostru de care nu sîntem conştienţi.

– Care e conflictul dintre pri­marul Popeangă şi personajul dvs.?
Conflictul porneşte de la o casă moş­tenită de Pa­u­la Teodorescu, prietena ei. Este un con­flict actual, doar există atîtea pro­ce­se de revendicare de case. Pri­ma­rul, Marcel Popeangă, nu se ştie prin ce metode a reuşit să cumpere do­uă treimi din casa tatălui Paulei, ca­re a mu­rit.

– Acesta ar fi unul dintre cele mai dure personaje cărora le-aţi dat viaţă?
Nu cred că este un personaj dur. Poa­te avea duritatea caracteristică unui om care respectă legea. Ea răspunde însă cu politeţe conflictelor.


De la filmări la grădinărit

– Pînă la toamnă, unde vă pe­tre­ceţi timpul? De curînd, am început filmările pen­tru serialul de comedie “State de Ro­mânia”, aşa că nu mai poate fi vorba de vacanţă. Mi-ar plăcea însă ca la un moment dat să ajung în Oraşul inter­zis. Tocmai am văzut un reportaj şi mi s-a părut fas­cinant.

– Cînd aţi devenit expertă în gră­dinărit?
În momentul de faţă, sînt fascinată de sera pe care o am acasă şi de pro­duc­ţia de anul acesta. Am foarte multe ro­şii, vinetele parcă sînt pictate, ardeii la fel şi toate sînt 100% naturale. Aşa că acum învăţ un nou capitol. De gră­di­nărit m-am apucat prin ’92, cînd aveam o casă lîngă Grădina Zoologică.

– Cum arată curtea dvs.?
Anul trecut, curtea mea era plină de lemne, resturi de mobilă, arăta ab­so­lut îngrozitor. Acum, cînd mă văd în­con­jurată de atîtea flori, îmi zic: “Bra­vo, Tora!”- fără modestie, pentru că ştiu cîte sacrificii am făcut.

– Cîţi ani au trecut de la primul rol?
Foarte mulţi. Am început să fiu pe scenă de la grădiniţă. Depinde însă de­spre ce rol e vorba – în teatru sau film. De curînd, s-au împlinit 30 de ani de la primul meu rol într-un film, “Cursa”, în regia lui Mircea Daneliuc.

Carmen Ionescu
Al şaptelea rol în Buftea

Casa pentru care se bate în instanţă profesoara Paula Elena Teodorescu a fost a bunicilor ei, vechi boieri. Ea a sperat ca, după moartea tatălui ei, să se mute aici, dar din păcate acesta i-a vîndut o parte primarului Florentin Popeangă.

-Ce înseamnă pentru dvs. se­rialul “State de România”?
Este al şaptelea proiect al meu în stu­diourile de la Buftea şi revin cu o ma­re bucurie. “State de România” are o atmosferă nemaipomenită. Dis­tribuţia este extraordinară, ne ştim toţi de mult timp, aşa că lu­cru­ri­le decurg cît se poate de bine. În plus, am fost medic, casnică, ma­mă, ne­vastă de senator… dar e prima oa­ră cînd joc rolul de profesoară.

– Ce proiecte aţi mai avut în afară de televiziune?
Am fost ocupată cu teatrul. De cu­rînd, am avut o premieră, spec­ta­colul “Cu uşile închise”, după piesa lui Jean-Paul Sartre, în regia lui Mir­cea Anca. De asemenea, am jucat în “Don Quijote”, un spectacol de miş­ca­re, dans şi pantomimă, în regia lui Dan Puric, şi în “Ultima oră” de Mi­ha­il Sebastian, în regia Ancăi Ova­nez. Acum, pregătesc un proiect nou, “Tectonica sentimen­telor” de E­ric Emmanuel Schmitt, în regia lui Ni­colae Scarlat.

– Aţi avut timp de vacanţă?
De la teatru am luat concediu pe 5 iulie, iar pe 6 iulie am început să lu­crez pentru acest nou proiect, seria­lul de comedie “State de Româ­nia”. O să urmeze o săptă­mînă fără fil­mări în care am să fug la Bistriţa, la Co­libiţa, împreună cu nişte prieteni. Chiar dacă mie îmi place foarte mult marea, am înţeles că există un loc mi­nunat, o mică Elveţie, aşa că am să profit din plin, să mă odihnesc şi să re­vin cu forţe proaspete.