Tratamente pentru un ten sanatos

Apropo.ro / 28.08.2008, 13:30
Mastile, ca si cremele sunt destinate unui anumit tip de ten. Este esential sa ne cunoastem tenul pentru a aplica masca corecta.

Mastile, ca si cremele sunt destinate unui anumit tip de ten. Este esential sa ne cunoastem tenul pentru a aplica masca corecta.

In functie de textura pielii putem vorbi de mai multe tipuri de ten: ten normal (foarte rar intalnit), uscat, gras si mixt.

Tenul normal este un ten lipsit de imperfectiuni, este echilibrat, nu este incarcat si nu are pori dilatati. Are un aspect luminos, sanatos fara pete.

Masca cu seminte de floarea soarelui

Pentru prepararea mastii ai nevoie de: o gramajoara de seminte de floarea soarelui decojite si naturale, o lingurita de miere de albine si o lingurita de ulei de masline.

Zdrobeste semintele pana obtii un terci, apoi adauga mierea putin incalzita si uleiul de masline. Masca se aplica pe fata curata, pe gat si pe decolteu si se lasa sa actioneze 20 de minute, dupa care se clateste cu apa calda.

Tenul uscat are o textura delicata, fragila si cu multe pete. Acesta este rezultatul lipsei de grasime, glandele de sebum secreta mai lent sebumul. In comparatie cu celelalte tipuri de ten acesta se usuca si se crapa foarte usor. Acest tip de ten are de suferit mai ales in anotimpurile friguroase si imbatranste mai repede decat tenul normal si gras.

Din aceasta cauza are nevoie de o hidratare intensa.

masca cu cartofiMasca cu cartof

Pentru aceasta masca ai nevoie de: un cartof mic, lapte fiert cu caimac si de miere de albine.

Se pune cartoful la fiert cu coaja cu tot, iar cand este gata se decojeste si se paseaza. Se adauga apoi putin lapte cu caimac si se amesteca. La final se amesteca si mierea de albine. Pasta se aplica pe fata, gat si decolteu si se lasa 15 minute dupa care se clateste cu apa calduta.T

Tenul gras este cauzat de o secretie de sebum in exces care face suprafata pielii uleioasa. Este caracterizata prin puncte negre si pori dilatati. Are nevoie de curatare zilnica, pentru a preveni acumularea impuritatilor.

 

 

Masca cu tarate de grau

Ai nevoie de: o lingura de tarate de grau, o lingurita de miere, o lingura de iaurt, o lingurita de amidon si una cu ceai de musetel.

Se amesteca mai intai mierea, taratea si iaurtul. Se adauga amidonul si ceaiul si se omogenizeaza bine. Masca se aplica pe fata si se lasa sa actioneze 20 de minute dupa care se clateste cu ceai de musetel. Aceasta masca te va ajuta sa scapi de punctele negre.

Tenul mixt este cel mai des intalnit. Este o combinatie intre cele doua tipuri extreme de ten (gras si uscat): o parte a fetei prezinta ten gras, cunoscuta si sub denumirea de "zona T", iar restul ten uscat. De obicei, exista o parte centrala cu ten gras (nasul, barbia si fruntea) si una cu ten uscat (obrajii si zonele din jurul ochilor si a gurii).

masca cu miere de albineMasca cu castravete

Pentru a pregati aceasta masca este nevoie de un castravete crud, miere de albine si de o crema nutritiva de fata.

Se decojeste castravetele se da prin razatoare. Pasta obtinuta se amesteca cu o lingurita de miere si la final se adauga crema nutritiva.

Masca se aplica pe fata si pe gat. Se lasa sa actioneze 15 minute, dupa care se indeparteaza cu apa calduta.

CONCURS: Castiga invitatii la Premiera saptamanii de la CinemaPro!


 

Citeste si:

Buze senzuale de un rosu aprins

Buze senzuale de un rosu aprins

Rosul aprins al rujurilor Dior se imbogateste cu noi efecte spectaculoase: stralucire de satin!

Dieta de vedeta!

Dieta de vedeta!

Vedetele de la Hollywood sunt dispuse sa faca orice atunci cand vine vorba de imaginea lor. Nu putine sunt cele ce apeleaza la diete dintre cele mai nebunesti pentru a se…

Masca pentru un ten luminos

Masca pentru un ten luminos

Daca doresti un ten luminos si sanatos, iata doua masti, potrivite oricarui tip de ten, ce te vor ajuta in acest sens.

Mentine-te in forma cu striptease

Mentine-te in forma cu striptease

Daca iti doresti un corp care sa atraga toate privirile, Carmen Electra – fostul star din Baywatch – iti dezvaluie modul ei de a se mentine in forma.

Jocul zilei

Clipul zilei

SpellBlazer Tuneaza-ti Dacia!
Un joc de strategie in care castiga cel mai inteligent. Cuvinte cheie: funny tuneaza cazanul dacia tuning dobitoc idiot gras burta gps navigatie
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau

 

Ti-au placut articolele si stirile noastre? Aboneaza-te la RSS, ca sa primesti instant noutatile care te intereseaza. (Detalii despre tehnologia RSS, Clienti RSS).

 

Comenteaza trimite pe ym printeaza