Trupa Voltaj vrea să aducă trofeul Eurovision în România!

Apropo.ro / 03.02.2015, 13:49
Trupa Voltaj vrea să aducă trofeul Eurovision în România!
Băieţii de la Voltaj aşteaptă cu nerăbdare participarea la Finala Selecţiei Naţionale Eurovision din 8 martie, de la Craiova. Au pregătit un show special cu această ocazie şi speră să le facă o surpriză tuturor fanilor şi prietenilor trupei. Şi-au propus să fie cei mai buni, să câştige şi meargă mai departe în marele concurs de la Viena!
– Călin, cine a fost cu ideea de a vă înscrie anul acesta la Eurovision?
 
Când am compus şi am lansat piesa şi campania „De la capăt”, nu ne-am gândit că vom participa la Eurovision. Dar ne-am dat seama că acest concurs poate să ne ajute să facem cunoscută şi internaţional cauza copiilor rămaşi în ţară fără părinţi şi a părinţilor plecaţi la muncă în străinătate pentru a le putea asigura un trai decent.
 
– Ce părere ai de ceilalţi concurenţi  cu care aţi ajuns în finală? De cine vă “ temeţi” cel mai mult? Cu cine crezi că sunteţi la concurenţă?
 
Sunt câteva piese bune şi voci la fel. Concurenţa e puternică. Dar, cum o facem de atâţia ani, ne pregătim foarte atent apariţia scenică şi producţia showului nostru şi suntem gata de competiţie.
 
–  Ce show spectaculos a pregătit trupa Voltaj pentru Finală Selecţiei Naţionale Eurovision din 8 martie, de la Craiova?
 
Ne dorim că show-ul de la Craiova să fie o surpriză! Tot ceea ce putem să vă spunem este că vrem să transmitem multă emoţie, în aşa fel încât lumea să-şi dea seama cât de importantă este campania “De la capăt” şi să-şi dorească să ajungă mesajul ei dincolo de graniţe.
 
 
– Cât de mult vă doriţi să ajungeţi în marele concurs de la Viena?
 
Ne dorim foarte mult, nu atât pentru noi ca formaţie, cât pentru campanie şi mesajul acesteia. Datorită vizibilităţii şi mediatizării foarte bune de care se bucură acest concurs, credem că este o şansă unică pentru noi românii de a trage un semnal de alarmă şi de a face atentă întreaga Europă asupra situaţiei copiilor care trec prin traume emoţionale puternice pentru că au rămas singuri acasă.
 
– V-ar plăcea să veniţi acasă cu marele trofeu Eurovision? Pe ce poziţie credeţi că aţi putea clasa România în concurs?
 
Bineînţeles! Noi ne propunem să fim mai sus de locul doi, cum spune o altă piesă de-a noastră. Să câştigăm şi să aducem Eurovisionul în România.
 
–  Aţi relansat Campania “De la capăt”, dedicată proiectelor pentru copii şi tineri dezavantajaţi social. Cui vă doriţi să atrageţi astfel atenţia şi cum se va dezvolta acest proiect pe viitor?
 
Cu cât campania este mai vizibilă, cu atât, sunt convins, se vor găsi soluţii şi oameni care să-i sprijine pe aceşti copii. Cred că e o sensibilizare şi a celor deja plecaţi, să încerce să găsească soluţii de reîntregire a familiei, chiar dacă aceste soluţii se găsesc foarte greu. Am prezentat în această perioadă, pe pagina noastră de Facebook, un serial de 10 episoade cu cazuri fericite, familii reunite care au luat-o împreună De la capăt! Speram să fie motivaţionale.
În viitor, proiectul nostru va continua alături de cele două asociaţii cu care facem lucruri frumoase de mai bine de 5 ani. Iar eu sper să ni se alăture şi altele, în încercarea de a sprijini copiii şi tinerii aflaţi în dificultate din România.
 
–    Ce credeţi că îi lipseşte azi muzicii româneşti?  
 
Lucrurile pot fi îmbunătăţite, evident, dar cred că raportat la celelalte ramuri, industria muzicală din România stă foarte bine.
 
–    Cu ce artist de la noi aţi face un featuring anul acesta?
 
Cu Dan Bittman.
 
– Care este secretul longevităţii trupei Voltaj? Nu v-aţi certat niciodată?  
 
Cred că secretul stă în plăcerea de a cânta şi în multă muncă. Certurile sunt inerente, dar sunt constructive, pentru că se referă la partea muzicală sau artistică. Şi nu sunt, în niciun caz, de amploare.
 
– Ce alte noutăţi pregătiţi pentru fanii Voltaj după Eurovision?
 
Urmează să lansăm un nou single la începutul verii, pregătim un spectacol cu totul şi cu totul diferit faţă de ce-am mai făcut până acum şi continuăm activităţile campaniei “De la capăt”, alături de asociaţiile World Vision România şi Habitat for Humanity România.
 
 
– Pe când un nou turneu Voltaj?  
 
Avem ceva planuri în direcţia asta şi suntem în discuţii cu câţiva parteneri care să sprijine un turneu naţional. Dar deocamdată, în această perioadă, ne-am îndreptat atenţia şi ne-am dedicat timpul exclusiv Eurovisionului.
 
– Care e piesa voastră de suflet din repertoriul Voltaj?
 
N-am putea s-alegem o piesă. Toate sunt ale noastre şi le iubim că pe nişte copii, în mod egal. Dar dacă ar fi să alegem o piesă cu care lumea ne identifică, ea ar fi „20”.
 
– Ce mărţişor urmează să oferiţi femeilor din viaţa voastră?
 
Anul ăsta trebuie să fie unul consistent pentru că, datorită Eurovisionului, nu am prea fost prezenţi în viaţa lor. 🙂 Dar o să ne revanşăm. Şi poate le vom putea oferi de 8 martie câştigarea concursului Eurovision din România.
 
 
Dana Popa