Un nou artist Ninja Tune la Bucuresti, prin Fundatia Phoenix

Apropo.ro / 31.05.2006, 12:27
Un nou artist Ninja Tune la Bucuresti, prin Fundatia Phoenix
Deși (înca) nu foarte cunoscut, numele One Self ascunde în spatele sau o trupa de adevarați veterani, care, sub titulatura "The Russian Percussion" au susținut în ultimii șase ani peste 600 de concerte. DJ Vadim - fondator al labelului Jazz Fudge,

Deși (înca) nu foarte cunoscut, numele One Self ascunde în spatele sau o trupa de adevarați veterani, care, sub titulatura „The Russian Percussion” au susținut în ultimii șase ani peste 600 de concerte.

DJ Vadim – fondator al labelului Jazz Fudge, producator, impresar, organizator de concerte și prezentator de radio – este unul dintre cei mai activi susținatori ai curentului hip-hop în Marea Britanie și a devenit, în timp, una dintre emblemele casei de discuri Ninja Tune. Începând cu 1996, anul semnarii cu Ninja Tune, Vadim a lasat 4 albume solo și a remixat piese pentru The Cure, Gus Gus, Paul Weller, DJ Krush precum și pentru o buna parte din „colegii de label”.

Ca DJ, Vadim a susținut concerte cam în toata lumea, mai precis peste tot în Europa și Statele Unite, dar și în Asia de Sud Est, Noua Zeelanda, Japonia, Orientul Apropiat sau America de Sud. În urma cu doi ani, DJ Vadim a fost prezent la Timișoara pentru un DJ set și un workshop, în cadrul Festivalului TMBase.

Yarah Bravo și Blu Rum 13 sunt doi dintre cei mai „rai” MC de scena, având o pasiune nebuna pentru muzica și fiind posesorii unei tehnici absolut desavârșite. În ei, DJ Vadim a gasit cei mai potriviți colaboratori cu putința.

Yarah Bravo are o voce atât de frumoasa, încât pare ca din gâtul ei picura diamante; zâmbetul ei este atât de fermecator, încât ar putea face un preot sa-și schimbe religia. Cu toate astea, Yarah rupe microfoanele și sparge boxele…daca ține neaparat. Stilul ei versatil, modificarile tonale și schimbarile de metrica sunt în perfecta armonie cu o voce afrodisiaca, nascuta pentru a fi înregistrata și difuzata.

Blu Rum 13 este originar din New York, însa a crescut în Washington. Blu este deținatorul unei voci baritonale rar întâlnite, însa ceea ce fac din el un MC de excepție sunt creativitatea și sinceritatea sa dezarmanta. În zece ani de activitate, Blu Rum 13 a colaborat cu artiști precum Luke Vibert, Kid Koala, The Fugees și apare, de asemenea, pe ultimele doua albume ale lui DJ Vadim.

În concerte, One Self sunt completați cum nu se poate mai bine cu texturi subtile și colorate de congas, bongos și timbales marca The Groove Gangsta Pete. În ultmii 30 de ani, acest percuționist excepțional a susținut pe scena o mulțime de nume mari precum James Brown, The Dust Brothers sau Fat Boy Slim.

Albumul de debut al trupei Oneslef se numește „Children of Possibility” și a avut parte de cronici extrem de bune și de sprijin promoțional susținut din partea posturilor de radio din Marea Britanie. „Children of Possibility” este un album de hip-hop experimental cu influențe soul și include singlelul „Blue Bird” – considerat de mulți critici ca fiind un nou „Killing Me Softly”.

La București, One Self vor fi prezenți duminica, 2 iulie, la Club Escape, iar concertul lor va fi deschis de Khidja Clouds Society împreuna cu Vexx. Biletul costa 30 de lei și se pot face rezervari prin telefon la 312 1311 sau pe internet la www.phoenix.ro.