Un nou scandal: „Biserica Scientologică i-a despărţit pe Nicole Kidman şi Tom Cruise”

Apropo.ro / 26.01.2015, 11:52
Un nou scandal:
Un documentar, recent lansat la festivalul de film de la Sundance, susţine o teorie care ar putea naşte controverse în comunitatea de la Hollywood: Biserică Scientologica este principală vinovată de despărţirea dintre Nicole Kidman şi Tom Cruise. Cine spune asta? Haideţi să vedem mai jos!
„Going Clear”, produs şi regizat de americanul Alex Gibney după cartea lui Lawrence Wright cu acelaşi nume, este genul de film care atrage atenţia tuturor şi naşte uşor titluri de tabloid. Subiectul acestui documentar este unul din cele mai delicate, pentru că el aprofundează misterele Bisericii Scientologice.  Lucru este cu atât mai delicat cu cât vedete faimoase de la Hollywood îmbrăţişează această credinţa, dacă ar fi să-i luăm în considerare pe John Travolta şi soţia lui, Kelly Preston, Kristey Alley, Elizabeth Moss, Laura Prepon şi mulţi, mulţi alţii. 
  
Una din acuzaţii, care a deschis şirul de articole la adresa documentarului, este informaţia conform căreia mariajul dintre Tom Cruise şi Nicole Kidman s-a destrămat din cauza Bisericii Scientologice.  Marty Rathbun, ofiţer de rangul doi în Biserica Scientologică intervievat în documentar, susţine că David Miscavige, conducătorul cultului, de altfel, o persoana controversată , ar fi avut o problemă serioasă cu tatăl lui Nicole Kidman, un renumit profesor de psihiatrie din Australia. Tatăl actriţei a fost văzut că o „potenţială sursă de probleme” pentru Biserica şi s-au cerut măsuri la adresa cuplului.  
 
Aceeaşi sursă susţine că lucrurile s-au complicat mai mult când Nicole, în timpul filmărilor la „Eyes Wide Shut”, a încercat să-l scoată pe Tom de sub influenţa Bisericii Scientologice, iar mai marii cultului s-au simţit ameninţaţi. Drept urmare, aceştia l-au reintrodus pe Tom într-un „audit spiritual permanent”, iar la scurt timp, Tom a decis să divorţeze fără să-i dea o explicaţie lui Nicole. Lucrurile nu s-au oprit aici, după divorţ, actriţa a pierdut şi custodia celor doi copii  adoptaţi – Isabelle şi Connor, care au refuzat să o mai vadă.
 
 Atât Nicole Kidman, cât şi Tom Cruise au refuzat să apăra în documentar.