Un remake al filmului „Scarface”, în pregătire la Hollywood

De: Nicoleta Nicolae / 24.03.2015, 07:00
Un remake al filmului
Un remake al lungmetrajului "Scarface", un film cult din 1983 în care rolul principal a fost interpretat de Al Pacino, se află în pregătire la Hollywood şi va avea o acţiune plasată în zilele noastre, la Los Angeles.

Noul lungmetraj va fi produs de studiourile Universal, relatează publicaţia The Hollywood Reporter. Intriga din „Scarface” a fost deja ecranizată de două ori – în 1932 şi 1983 -, iar noul proiect cinematografic va fi regizat de Pablo Larrain, pe baza unui scenariu scris de Jonathan Herman.

Producătorii nu au anunţat deocamdată numele actorilor din distribuţia filmului.

Ca şi precedentele două filme, noua peliculă va explora ascensiunea unui imigrant cubanez care ajunge să creeze şi să conducă o reţea mafiotă în Statele Unite. Paul Muni a jucat rolul principal în filmul original din 1932, iar Al Pacino a interpretat rolul Tony Montana în lungmetrajul din 1983.

Filmul din 1983, regizat de Brian De Palma după un scenariu de Oliver Stone, a devenit de atunci un clasic al acestui gen cinematografic. Filmul, de o duritate rar întâlnită în epocă, a avut o durată de aproape trei ore şi a generat numeroase controverse după lansare.

Michelle Pfeiffer a devenit celebră graţie rolului din acest film, în care a jucat-o pe Elvira Hancock, soţia personajului Tony Montana. Actriţa americană se remarcase anterior cu rolurile din „Grease 2” şi „Splendor In The Grass”.

Pentru interpretarea lui Tony Montana, Al Pacino a fost nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un film dramatic, însă trofeul a revenit în cele din urmă actorilor Tom Courtenay şi Robert Duvall.

Sursa: Mediafax