Va era dor de Paula Seling? Dar de ea interpretand colinde?

Apropo.ro / 14.12.2006, 15:18
Va era dor  de Paula Seling? Dar de ea interpretand colinde?
Asteptarea a fost deja resimtita in numarul mare de comenzi (peste 3000 de exemplare in primele 10 zile!) ale CD-ului cu noul material muzical dedicat Sarbatorilor de iarna . Intitulat chiar asa ("De sarbatori" ), albumul contine 14 colinde ( mai mult sau mai putin cunoscute:"Ziurel

Asteptarea a fost deja resimtita in numarul mare de comenzi (peste 3000 de exemplare in primele 10 zile!) ale CD-ului cu noul material muzical dedicat Sarbatorilor de iarna .

Intitulat chiar asa („De sarbatori” ), albumul contine 14 colinde ( mai mult sau mai putin cunoscute:”Ziurel de ziua”, „Iata vin colindatori”, „Ce-ati vazut,pastori?”,” Din an in an” , „Hristos s-a nascut”, ” „Praznic luminos”, „Auzit-am auzit”) si cantece sfinte (culese dintr-o carte daruita artistei de Preotul Gheorghe Avram , incadrate de un prolog si un epilog „recitate” de Paula si realizate (muzica/text/sustinere – pian) de Sergiu Tuhutiu.

Orchestratiile au fost realizate in cea mai mare masura tot de Paula (dar nu lipseste nici de aceasta data colaborarea cu Calin Ionce ).

Cat despre interpretareÂ… pe langa inefabilul si gratiosul stil al interpretei , descoperim cu reala bucurie participari interesante: Andrei si Stefan Petreus ( zongora si cetera la „De nasterea ta ,Isuse”) , Olga Manescu (violoncel ) sau Simona Sindrestean (oboi) la „Leganelul lui Isus”.

Inregistrarile, mixajele si masterizarea au avut loc in propriul studio al tinerei familii de muzicieni Bucura – Seling („Unicorn Records”).

Toate astea si inca multe cantece din repertoriul propriu si international (adecvat perioadei in care ne aflam sau gustat de publicul ei) vor putea fi ascultate intr-un spectacol de aproximativ 90 de minute, sambata – 16 decembrie , incepand cu ora 20, la Palatul Copiilor (acolo unde, in urma cu 10 ani , se lansa Paula Seling.Si cum am fi putut lasa sa se incheie anul aniversar fara o reintoarcere pe scena debutului?).

Formula actuala de acompaniament ii cuprinde pe Radu Bucura Seling (tobe/percutii), Dan Pirici (bass), Daniel Bourosu (chitara), Victor Bourosu (clape) , Andrei Japhet (voce aditionala), Andreea Moldovan si Madalina Giolu ( viori si voci aditionale).

Biletele pentru spectacol – cu preturi cuprinse intre 15 si 30 lei – sunt puse in vanzare la Magazinul „Muzica”, Libraria „Carturesti” – Verona, TNB , Palatul Copiilor si online pe www.phoenix.ro si www.bilete.ro) .

In ziua spectacolului, se vor afla la vanzare, in holul salii, albumele interpretei.

Spectacolul produs de Fundatia PHOENIX are ca parteneri media SAPTE SERI si PORT.RO.

Fundatia Phoenix