Valentin Butnaru, un Vărsător dependent de squash

De: Cătălina Matei / 28.01.2014, 11:50
Valentin Butnaru, un Vărsător dependent de squash
Dacă ar fi să ne ghidăm după CV-ul său, am putea spune că prezentatorul Observatorului matinal de la Antena 1 este un specialist în femei. A lucrat la o televiziune online pentru femei, se declară fascinat de gândirea reprezentantelor sexului frumos şi îi plac cele cu personalitate. În plus, este un mare fan squash. Şi un bun coleg pentru Olivia Păunescu, alături de care prezintă ştirile dimineţii de un an încoace.

– La o primă căutare, „Sfântul Google” zice că ai lucrat la o televiziune online pentru femei! Care a fost cea mai interesantă experienţă din acea perioadă?

Îmi amintesc cu mare plăcere de cât de mult ne distram la filmări. Realizam o emisiune cu cel mai bun prieten al meu, Adi Nartea, şi muream de râs de fiecare dată… uneori nu eram în stare să ducem o frază până la capăt.

– Sunt femeile mai complicate decât bărbaţii, chiar şi din punct de vedere al unui realizator TV?

Mă fascinează  gândirea unei femei, miile de întrebări pe care şi le pune înainte de a acţiona, milioanele de gânduri pe minut, indecizia legată cam de orice… de asta nu le consider complicate, ci captivante (în special când au de ales între două obiecte, de orice tip – atunci e distractiv).

 

–  În momentul de faţă, cine sunt femeile din viaţa ta? Descrie-le puţin, te rugăm!

De mic am învăţat să apreciez femeile enorm, datorită mamei mele – cu o carieră extraordinară în spate, o femeie care a ajuns foarte sus într-un mediu eminamente masculin, extrem de inteligentă şi cu un umor rafinat. Sora mea este de asemenea un exemplu, a răzbit după multe şocuri resimţite, acum e un antreprenor de succes, o femeie deosebit de frumoasă şi inteligentă. Freudian vorbind, asta caut şi eu, probabil, la perechea mea  despre care nu voi povesti, pentru că, în acest plan, sunt de obicei foarte discret.

– Din punct de vedere sentimental, cum arată femeia ideală pentru tine?

E destul de complicat… nu am avut niciodată o anume tipologie de care să fiu atras. Îmi place personalitatea puternică la o femeie, un umor care să tindă spre sarcasm şi ironie, puţină „răutate” în priviri şi remarci, sub un val de candoare. V-am spus că e mai complicat!

 

– Eşti genul de bărbat care face prima mişcare sau aşteaptă să fie cucerit?

Îmi plac la nebunie femeile directe, sigure pe ele, care ştiu ce îşi doresc şi nu se feresc să o exprime.  Dar, nici nu mă dau în lături de la a face primul pas niciodată, pentru că viaţa e mult prea scurtă pentru a pregeta!

 

– Cum te înţelegi cu partenera ta de prezentare de la Observator, Olivia?

Suntem ca doi fraţi! Vărsători amândoi, „nebuni” şi puşi pe glume. Nu mă aşteptam să ne înţelegem atât de bine, mai ales fiindcă nu ne cunoşteam înainte de a lucra împreună, dar adevărul e că ne distrăm de minune şi cred că reuşim să le transmitem starea de bine şi telespectatorilor.

– La ce oră te trezeşti?

În jur de 3.30 în fiecare dimineaţă.

 

– Eşti dependent de cafea? Cam câte cafele bei pe zi?

Sunt în perioada în care încerc să substitui cafeaua cu ceai, dar funcţionează pentru maximum o zi! Cam 3-4 cafele pe zi.

 

– Alte „vicii” mai ai?

De asemenea, sunt şi în perioada în care vreau să mă las de fumat, ca să-mi îmbunătăţesc performanţă la squash… Nici asta nu funcţionează!

– Cât de dependent eşti de Internet, în afara orele de lucru?

Mă încadrez cu succes într-un studiu al cercetătorilor britanici! Adică stau mult pe net, mai ales pe feed-urile de ştiri.

 

– Ce-ţi place să faci în timpul liber? Care este distracţia ta preferată?

Squash, squash şi… squash şi, de două ori pe an, merg la sailing.

– Eşti un tip cheltuitor?

Sunt un Vărsător veritabil, din doi părinţi Vărsători, oricât aş refuza să cred în zodii, realitatea e că nu am fost în stare să economisesc bani niciodată, începând cu primul meu job, la 17 ani. Deci… da!

 

– Care este cel mai costisitor capriciu al tău?

Facturile – îmi consumă cea mai mare parte din buget şi mă fac să mă simt cu adevărat responsabil! Glumesc… tot de squash e vorba aici – încerc să ating un anumit nivel de performanţă şi investesc în acest sport genial.

 

– Dar maşinile ce loc au în viaţă? Conduci de nevoie sau îţi place să apeşi acceleraţia?

Am o maşină destul de puternică, deşi nu pare! Iubesc să conduc şi am constat că îmi petrec destul timp în faţa volanului. Vreau să iau cursuri de pilotaj în viitorul apropiat, ca să încalc limita de viteza “legal”.

 

– Ce anume nu te vezi făcând niciodată?

Spălător de geamuri pe zgârie-nori! (râde)