Vanzarile de automobile de lux au crescut cu peste 30%

Apropo.ro / 25.07.2008, 10:30
Vanzarile de automobile de lux au crescut cu peste 30%
Audi, BMW si Mercedes-Benz au inregistrat in prima jumatate a anului cresteri de peste 30%, cu mult peste ritmul inregistrat de piata importurilor de 11%.

Vanzarile autoturismelor Audi, BMW si Mercedes-Benz au inregistrat in prima jumatate a anului cresteri de peste 30%, cu mult peste ritmul inregistrat de piata importurilor, de 11%. 

Cea mai bine vanduta marca premium de import in prima jumatate a acestui an s-a mentinut Audi, in crestere cu peste 16% comparativ cu acelasi interval al anului trecut.

Cresterea se datoreaza in principal noului A4, care este si cel mai bine vandut model al gamei. "Audi va ramane cea mai bine vanduta marca premium si in acest an, a spus Brent Valmar, directorul general al Porsche Romania, importatorul Audi.

Vanzarile autoturismelor Mercedes-Benz pe piata locala s-au apreciat cu 34,9%, depasind volumul BMW, si clasandu-se pe locul doi, la distanta mica de Audi. Cel mai bine vandut model al Mercedes-Benz pe piata locala a fost C-Klasse, urmat de SUV-ul ML. Pretul mediu al unui autoturism din gama constructorului este de 38.000 de euro, ceea ce determina o cifra de afaceri de aproape 60 de milioane de euro.

BMW Group Romania, reprezentantul oficial al grupului german pe piata locala, a inregistrat in primele sase luni o crestere a vanzarilor de 35,1%, cea mai accelerata din segment, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Modelul cu cele mai ridicate vanzari a fost SUV-ul X5, al carui pret este cuprins intre 54.000 si 70.000 de euro, cu TVA inclus. Pe locul secund din punctul de vedere al vanzarilor a fost Seria 3.

CONCURS: Castiga saptamanal 2 abonamente la Water Park Otopeni!


 

Citeste si:

Renault va creste preturile de vanzare

Renault va creste preturile de vanzare

Grupul Renault va creste preturile de vanzare, va ingheta angajarile in Europa si ia in calcul amanarea unor proiecte.

Bucharest City Challenge tureaza din nou motoarele

Bucharest City Challenge tureaza din nou motoarele

Cea de-a doua editie a evenimentului international auto Bucharest City Challenge se va desfasura in perioada 22 – 24 august 2008 si va alinia la start masini in valoare d…

Dacia crede in Sandero

Dacia crede in Sandero

Cel mai nou model Dacia, Sandero, a avut vanzari de 1500 de unitati in iunie, in timp ce numarul de comenzi inregistrate este de 5100. Acest lucru il face pe Directorul c…

Jocul zilei

Clipul zilei

Sonny Blonda de la DEX – Ep 6 – Pastarnac
Elimina toti oponentii pe care-i intalnesti! Cuvinte cheie: blonda de la dex video pastirnac
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau

 

Ti-au placut articolele si stirile noastre? Aboneaza-te la RSS, ca sa primesti instant noutatile care te intereseaza. (Detalii despre tehnologia RSS, Clienti RSS).

 

Comenteaza trimite pe ym printeaza