Vaya con Dios cânta de Sf. Maria la Mangalia

Apropo.ro / 04.07.2006, 14:20
Vaya con Dios cânta de Sf. Maria la Mangalia
Vaya con Dios va cânta pe 15 august la Mangalia, în ultima seara a Festivalului Callatis, iar accesul la spectacol va fi liber, a declarat pentru MEDIAFAX Cornel Diaconu, producatorul general al festivalului. Vaya con Dios, care a mai fost în România în urma cu zece ani, la Cerbul


Vaya con Dios va cânta pe 15 august la Mangalia, în ultima seara a Festivalului Callatis, iar accesul la spectacol va fi liber, a declarat pentru MEDIAFAX Cornel Diaconu, producatorul general al festivalului.

Vaya con Dios, care a mai fost în România în urma cu zece ani, la Cerbul de Aur, va susține de data aceasta un recital de 50 de minute.

Belgianca Dani Klein va primi o Stea de Mare pe aleea din Mangalia unde sunt onorate astfel vedete de la noi și din strainatate care au trecut prin oraș.

Vaya con Dios a lansat, dupa o pauza de opt ani (1996-2004), un nou album – „The Promise” – ce cuprinde cover-uri dupa piese puțin cunoscute și câteva compoziții originale, semnate de Dani Klein și Jean-Pol Van Ham.

Numele grupului creat în 1986 în jurul lui Dani Klein a devenit cunoscut datorita unor piese precum „Just a Friend of Mine” și „Puerto Rico”. Au urmat hiturile „WhatÂ’s a Woman”, „Nah Neh Nah”, „Time Flies”, „Heading for a Fall” și „DonÂ’t Break My Heart”.

Pentru ca 15 august este Sf. Maria și Ziua Marinei, organizatorii Festivalului Callatis planuiesc și alte evenimente pentru aceasta data, printre care un carnaval.

Fiecare seara a festivalului ce se va desfașura între 9 și 15 august va avea un alt format. De pilda, pe 11 august, scena va aparține muzicii populare, iar pe 10 august, seara Radio România va aduce în fața publicului „șlagare care au fost pe primele locuri în topuri acum zece, noua sau opt ani”, potrivit lui Cornel Diaconu.  

Evenimentele festivalului vor avea loc în portul turistic Mangalia.

Concursul Miss Diaspora, la care participa tinere de origine româna din 17 țari, va avea loc pe 9 august.

Bugetul festivalului va fi de pâna la un milion de lei (zece miliarde de lei vechi), estimeaza producatorul general. Circa jumatate din aceasta suma va fi suportata de Primaria Mangalia și Consiliul Județean Constanța.

Organizatorii se așteapta ca cele șapte seri ale festivalului sa aiba fiecare între 20.000 și 45.000 de spectatori, neplatitori de bilet.

Mediafax