“Vicky Cristina Barcelona”, la CineTePrinde

De: Mioara Tronaru / 10.04.2014, 08:00
“Vicky Cristina Barcelona”, la CineTePrinde
“Vicky Cristina Barcelona”, drama scrisă şi regizată de Woody Allen, este propunerea lui Cristian Tudor Popescu pentru ediţia din 12 aprilie a emisiunii “CineTePrinde” difuzată de Pro Cinema de la ora 22:15.

Două prietene, Vicky (Rebecca Hall) şi Cristina (Scarlett Johansson), îşi petrec vacanţa de vară în Spania, unde se îndrăgostesc de acelaşi bărbat, un pictor, Juan Antonio (Javier Bardem). Acesta este atras de amândouă femeile şi, în acelaşi timp, nu o poate uita nici pe fosta lui soţie, María Elena (Penélope Cruz), cu care a avut o relaţie tumultuoasă şi care este gata-gata să reintre în scenă.

Cel de-al patrulea film al lui Woody Allen filmat consecutiv în afara Statelor Unite a fost considerat cel mai profitabil film al său, pentru că a avut încasări de aproape 100 de milioane de dolari în condiţiile în care bugetul a fost de numai 15 milioane. În afară de succesul de box-office, “Vicky Cristina Barcelona” a înregistrat şi un impresionant succes de critică: dintre cele 56 de nominalizări la diverse premii, drama lui Woody Allen a câştigat 25.

Cele 41 de minute în care a apărut în film i-au adus lui Penélope Cruz un Oscar şi un premiu BAFTA, dar şi un soţ, pentru că Javier Bardem şi Penélope Cruz s-au căsătorit la scurt timp după ce au jucat împreună în film.

Pentru scurta secvenţă în care apare la volanul unei maşini în “Vicky Cristina Barcelona”, Bardem a trebuit să ia nişte cursuri de şofat, însă eforturile sale nu au fost răsplătite şi cu un carnet de conducere, pe care actorul nu-l posedă nici în ziua de azi.

Woody Allen a scris scenariul pentru rolurile lui Cristina şi Juan avându-i în minte chiar pe Scarlett Johansson şi Javier Bardem. Acesta este de altfel cel de-al treilea film în care Scarlett Johansson şi Woody Allen au lucrat împreună şi cel de-al doilea, în care Johansson o are ca parteneră pe Rebecca Hall, după ce anterior au filmat împreună pentru “The Prestige”.