Zarafa (trailer)

De: Mioara Tronaru / 14.05.2013, 10:00
Zarafa (trailer)
O animaţie pentru întreaga familie, care dezbate, printre altele, problemele libertăţii animalelor şi sclavagismului, rulează în următoarele săli de cinematograf: Hollywood Multiplex, Movieplex Cinema Plaza, Odeon Cineplex (Cluj), Noul Cinematograf al Regizorului Român din cadrul MŢR.

Sub un baobab în inima Africii, copiii îl ascultă pe bătrânul înţelept, care le spune povestea tânărului Maki, cel care fuge de un traficant de sclavi şi se împrieteneşte cu o girafă pe nume Zarafa. La puţin timp, girafa este capturată; ea urmează să fie dăruită regelui Franţei. Maki refuză să lase un asemenea lucru să se întâmple. Îi promite mamei Zarafei că o va aduce pe aceasta înapoi. Împreună cu un prinţ al deşertului pe nume Hassan şi un căpitan de balon pe nume Malaterre, Maki porneşte într-o călătorie plină de aventuri deasupra Mediteranei şi a Alpilor înzăpeziţi, până la Paris, unde sosirea primei girafe din Franţa este un eveniment senzaţional. Însă locul Zarafei nu este în oraş. Hotărât să-şi ţină promisiunea, Maki încearcă să o salveze pe Zarafa.

Zarafa a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Berlin, în 2012, a fost nominalizat la Premiile Cesar şi a câştigat Premiul Publicului la Festivalul Internaţional de Film pentru Copii KINOdiseea. Cu un public de peste 1,5 milioane de spectatori doar în Franţa, Zarafa aduce pe marele ecrane o poveste captivantă care aminteşte de cele ale lui Jules Verne, într-o atmosferă de film clasic Disney, emoţionantă, plină de aventuri şi umor.